Nøttekake med ostekrem

Nøttekake med ostekrem er inspirert av en oppskrift jeg fant i et gammelt ukeblad. Nøttene jeg har brukt i kaken er av typen valnøtter. Da jeg ikke bruker valnøtter så mye selv, var jeg litt usikker på om jeg skulle bytte disse ut med noen andre nøtter, men jeg tok sjansen.

Planen var å lage nøttekaken i en rund kakeform str. 22 cm i diameter for å få litt høyde på denne, men da bunnen til kakeformen min var sporløst borte, måtte jeg finne en annen løsning.
Jeg har ikke så mange former å velge i her på hytta, så nøttekaken ble stekt i en ildfast form str. 34 x 24 cm, og den ble litt lavere enn jeg hadde ønsket.

Jeg delte et innlegg på Facebook om manglende bunn til kakeformen, og fikk mange tilbakemeldinger om hva man bør gjøre da: Dekk bunnen med aluminiumsfolie utenpå og bakepapir inni. Sett den deretter på et stekebrett.
Godt tips som jeg skal ha i bakhodet. 

Nystekt og avkjølt (romtemperatur) nøttekake ble lun og litt seig med et hint av salt, og når den hadde stått i kjøleskapet en dag hadde fuktigheten fra kremen gjort bunnen fuktigere og hintet av salt var borte.

Nøttekaken med ostekrem er laget av

  • 6 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 150 g valnøtter
  • 100 g kjeks av typen Ritz

Pisk eggehviter og sukker stivt. Knus/pulveriser valnøtter og kjeks med stavmikser og bland dette inn i stivpisket eggehvite.

Fordeles i bakepapirkledd form og stekes på 180 grader i ca. 40 minutter. Denne steketiden er til kaken stekt i formen jeg brukte.

Kaken i ukebladet er laget med stivpisket kremfløte. Jeg syntes den gjorde seg godt med ostekremen nedenfor.

Avkjøles og kles med stivpisket ostekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 100 g Philadelphia naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss sukker (eller mer om du ønsker en søtere krem)

Piskes til stiv krem og has på avkjølt kake.

Kaken ble toppet med blåbær, jordbær og druer.

Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har brukt valnøtter før…

Nøttekake med ostekrem - Valnøttkake med krem - Idéfull - Toves matglede - Tove Holter Nøttekake med ostekrem - Valnøttkake med krem - Idéfull - Toves matglede - Tove Holter

PRINT

2 hendelser på “Nøttekake med ostekrem”

    1. Jeg har ikke gjort det selv, men bunnen kan i hvert fall fryses. Jeg har fryst flere andre kaker med krem tidligere, og det har gått bra, men i og med at jeg ikke har gjort det med akkurat denne kaken, har jeg ikke lyst til å garantere det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk