Saftig banankake i liten langpanne

Dette er skikkelig god og saftig banankake i liten langpanne toppet med en sprø smuldretopping, om jeg så kan få lov til å si det selv.

Av ulike årsaker har man til tider brune bananer liggende på kjøkkenet og da er det veldig kjekt med deilige oppskrifter å bruke dem på, som for eksempel en saftig banankake i liten langpanne. Skulle du for eksempel ha åtte brune bananer liggende, er dette et godt og smakfullt tips fra meg til deg.

Denne saftige banankaken er laget av 8 brune bananer. Bananene tok jeg med fra jobben den ene dagen, og dagen etter hadde jeg med en god banankake som falt i smak hos mine kolleger.

Jeg har tatt utgangspunkt i denne banankaken fra «Mat for 2-sidene» mine. Oppskriften er ganget med ca. 4, og størrelsen på formen som denne banankaken er laget i, er ca. 30 x 40 cm.

Banankake i liten langpanne er laget av

Smuldretoppen til denne banankaken lages først – jeg burde vel la den vanligvis ligge kaldt en stund før jeg bruker den, men det gjorde jeg ikke denne gangen, og det gikk like fint.

Smuldredeigen er laget av

  • 130 g smør
  • 160 g mel
  • 160 g sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • Planen var også å ha litt salt i, men det glemte jeg…

Røra til banankaken er laget av

  • 4 egg
  • 400 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 moste banan + 4 banan i skiver til toppen av røra
  • 4 ss Creme Fraiche
  • 320 g smeltet smør
  • 480 g mel
  • 1 ss kanel
  • 1 ts natron
  • 2 ts bakepulver

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt til en luftig og tykk eggedosis. Pisk inn Creme Fraiche, smeltet smør og det tørre (mel, kanel, natron og bakepulver) før du til slutt blander inn de moste bananene.

Ha røra i en smurt eller bakepapirkledd form str. liten langpanne. Fordel deretter bananskivene på toppen av røra. Banankaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 50 minutter. Jeg satte først tiden på 40 minutter, men så raskt at den trengte litt lenger tid. De siste ti minuttene lå det et bakeark på toppen av kaken.
Alle ovner er forskjellige, så følg med kaken mot slutten av steketiden. Det kan jo hende den trenger kortere tid i din ovn.

Banankaken kan nytes som den er, eller serveres med krem, karamell som igjen kan toppes med stekt hvit sjokolade eller daimkuler. 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk