Barndommens gode rabarbrakakeminne har jeg nå laget i langpanne. Oppskriften til kaken i langpanne er inspirert av en rabarbrakake som jeg har delt tidligere, men da i rund form. Du finner den her.
Denne gangen har jeg laget en liten videosnutt når jeg bakte rabarbrakake i langpanne. Dette for å vise en litt enklere måte å få deigen i formen på + hva som kan lønne seg for en penere avslutning på rabarbrakaka.
Jeg var så heldig å få rabarbra av en kollega på jobben. Det ble 1200 gram rabarbra etter at jeg renset den, og jeg lagde rabarbrasyltetøy av alt. Jeg brukte ikke alt syltetøyet i denne rabarbrakaken, men jeg brukte mesteparten. Jeg lagde rabarbrasyltetøyet et par dager i forveien.
Vaniljefyllet er kjøpt, men jeg har tilsatt vaniljesukker for ekstra vaniljesmak.
Denne rbarbrakaken er laget i en liten langpanne str 30 x 40 cm.
Bunnen til rabarbrakaken i langpanne er laget av
- 800 gr mel
- 4 ts bakepulver
- 500 gram smør (romtemperert)
- 500 gr sukker
- 4 egg
Mel, bakepulver og smør ble først blandet/knadd godt sammen. Deretter tilsatte jeg sukker og egg. Settes kjølig for at deigen skal bli enklere å jobbe med.
Vaniljefyllet til rabarbrakaken i langpanne er laget av
- 1 pk vaniljefyll (5 dl)
- 3 ts vaniljesukker
Jeg brukte 5 dl (1 pk) vaniljefyll i kaken og blandet dette med vaniljesukkeret. Smak deg fram om du ønsker mer vaniljesukker.
Det kunne kanskje vært plass til litt mer vaniljefyll i rabarbrakaka. Dette overlater jeg til deg å avgjøre for din kake.
Rabarbrasyltetøyet til rabarbrakaken er laget av
- 1000 gram renset rabarbra i små biter
- 400 gram sukker
- 3 ts vaniljesukker
Kokes til det tykner. Det er lurt å skjære rabarbraen i små biter for kortere koketid.
Dette syltetøyet kokte i nesten en time før jeg var fornøyd med det.
Montering av rabarbrakakeelementene før steking
Jeg brukte 2/3 deler av deigen til selve bunnen.
Fyll først med vaniljekremen og deretter rabarbrasyltetøyet oppå vaniljekremen. Til slutt smuldret jeg resten av deigen over fyllet.
Kaken ble stekt på 180 grader i 40 minutter. Dette var egentlig litt for lenge, men det varte og rakk før kaken ble stekt midt på toppen, derfor lot jeg den stå i ovnen litt lenger.
Alle ovner er forskjellige, så steketiden varierer fra ovn til ovn.
I går spiste vi kaken med vaniljeiskrem og i dag spiste vi den med gresk vaniljeyoghurt, frysetørkede jordbær og hakkede cashew.