Rabarbrakake i langpanne

Barndommens gode rabarbrakakeminne har jeg nå laget i langpanne. Oppskriften til kaken i langpanne er inspirert av en rabarbrakake som jeg har delt tidligere, men da i rund form. Du finner den her.

Denne gangen har jeg laget en liten videosnutt når jeg bakte rabarbrakake i langpanne. Dette for å vise en litt enklere måte å få deigen i formen på + hva som kan lønne seg for en penere avslutning på rabarbrakaka.

Jeg var så heldig å få rabarbra av en kollega på jobben. Det ble 1200 gram rabarbra etter at jeg renset den, og jeg lagde rabarbrasyltetøy av alt. Jeg brukte ikke alt syltetøyet i denne rabarbrakaken, men jeg brukte mesteparten. Jeg lagde rabarbrasyltetøyet et par dager i forveien.

Vaniljefyllet er kjøpt, men jeg har tilsatt vaniljesukker for ekstra vaniljesmak.

Denne rbarbrakaken er laget i en liten langpanne str 30 x 40 cm.

Bunnen til rabarbrakaken i langpanne er laget av

  • 800 gr mel
  • 4 ts bakepulver
  • 500 gram smør (romtemperert)
  • 500 gr sukker
  • 4 egg

Mel, bakepulver og smør ble først blandet/knadd godt sammen. Deretter tilsatte jeg sukker og egg. Settes kjølig for at deigen skal bli enklere å jobbe med.

Vaniljefyllet til rabarbrakaken i langpanne er laget av

  • 1 pk vaniljefyll (5 dl)
  • 3 ts vaniljesukker

Jeg brukte 5 dl (1 pk) vaniljefyll i kaken og blandet dette med vaniljesukkeret. Smak deg fram om du ønsker mer vaniljesukker.
Det kunne kanskje vært plass til litt mer vaniljefyll i rabarbrakaka. Dette overlater jeg til deg å avgjøre for din kake.

Rabarbrasyltetøyet til rabarbrakaken er laget av

  • 1000 gram renset rabarbra i små biter
  • 400 gram sukker
  • 3 ts vaniljesukker

Kokes til det tykner. Det er lurt å skjære rabarbraen i små biter for kortere koketid.
Dette syltetøyet kokte i nesten en time før jeg var fornøyd med det.

Montering av rabarbrakakeelementene før steking

Jeg brukte 2/3 deler av deigen til selve bunnen.
Fyll først med vaniljekremen og deretter rabarbrasyltetøyet oppå vaniljekremen. Til slutt smuldret jeg resten av deigen over fyllet.

Kaken ble stekt på 180 grader i 40 minutter. Dette var egentlig litt for lenge, men det varte og rakk før kaken ble stekt midt på toppen, derfor lot jeg den stå i ovnen litt lenger.
Alle ovner er forskjellige, så steketiden varierer fra ovn til ovn.

I går spiste vi kaken med vaniljeiskrem og i dag spiste vi den med gresk vaniljeyoghurt, frysetørkede jordbær og hakkede cashew.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk