Rullekake med ostekrem og jordbær

Rullekake med ostekrem og jordbær – Rullekake med smak av ostekake. Rullekake er raskt å lage, og om du skulle ønske en rask ostekakeopplevelse, kan jeg anbefale denne kaken med ostekrem og jordbær i form av litt syltetøy og friske jordbær.

Rullekake med ostekrem og jordbær er laget av

 • 4 egg
 • 150 g sukker
 • 100 g mel
 • 50 g potetmel
 • 1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker luftig. Sikt mel, potetmel og bakepulver inn i eggedosisen. Ta litt av gangen og vend det inn mellom hver gang.

Fordeles over et smurt (bare tynt penslet med veldig lite smør) bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med etter at det har gått ca. 8 minutter.

Som man kan se av bildet, var jeg ikke helt nøye med fordeligen av røra. Kaken er tykkere noen steder enn andre steder. Anbefaler å være litt mer nøye enn det jeg har vært.

Gjør klar for ferdigstekt kake ved å legge klart et bakeark med sukker strødd utover. Når kaken er ferdig stekt, hvelves den over på bakearket med sukkeret på, slik at toppen av kaken ligger ned i sukkeret. Løsne bakearket fra bunnen av kaken, som nå ligger opp. Jeg lot bakearket ligge løst oppå kaken med et rent kjøkkenhåndkle oppå der igjen til kaken var avkjølt.

Noen velger å rulle kaken sammen med et rent kjøkkenhåndkle for at det skal være lettere å rulle den når man har hatt på fyllet. Kanskje et tips til meg selv til neste gang… 🙂

Ostekremen er laget av

 • 200 g romtemperert Philadelphia
 • 50 g romtemperert smør
 • 0,5 dl kremfløte
 • 1 ts vaniljesukker
 • 150 g melis

Pisk dette godt sammen, og til en litt mer fyldigere krem.

Fordeles over avkjølt kake.

I tillegg trenger du

 • litt jordbærsyltetøy (kan droppes)
 • friske jordbær i biter

Når jeg hadde smurt utover ostekremen, fordelte jeg litt jordbærsyltetøy utover kremen. Jeg brukte av syltetøyet som er på en flaske, så det ble noen tynne streker utover kaken. I midten fordelte jeg noen jordbærbiter. Om du ønsker å gjøre det på en annen måte, avgjør du. Jeg valgte det på denne måten for at ostekremen og jordbæra ikke skulle blandes altfor mye.

Jeg smakte på rullekaken både når den var fersk og romtemperert, og når den hadde vært i kjøleskapet over natten. Konklusjonen jeg kom fram til, var at den ferske versjonen av rullekaken var best.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk