Rullekake med blåbær og hvit sjokoladekrem

Rullekaken er stekt i langpanne og deretter dynket med hvit sjokoladekrem og blåbær.

Har du plukket blåbær i år, eller har du mye blåbær i fryseren og lurer på hva du skal bruke denne til?

I helgen lagde jeg en rullekake med blåbær og hvit sjokoladekrem, og denne kaken har jeg lagd på samme måte som MangoRull med hvit sjokoladekrem. Oppskriften til denne finner du her. I oppskriften blir altså mangoen byttet ut med blåbær. Ingen dum idé 🙂

Blåbæra inni kaka lagde jeg av

  • 250 gr frosne blåbær (trenger ikke være frosne)
  • 50 gr sukker
  • 10 gr maizena
  • 10 gr vann

Jeg kokte opp blåbæra og sukker, deretter tilsatte jeg maizena som var utrørt i vannet, og blandet dette godt. Dette ble så stående og putre i ca. 5 minutter til jeg var fornøyd med tykkelsen på blandingen.

Lag blåbær og sjokoladekrem først, slik at dette er klart til kaken kommer ut av ovnen.

Jeg strødde mye sukker utover bakepapiret som jeg hvelvet den ferdigstekte kaken over.

Sjokoladekremen ble så smurt utover den varme bunnen, og når den hadde trukket inn i bunnen (det gikk kjapt), smurte jeg blåbæra utover kaken.

Nå var kaken klar for sammenrulling, og jeg rullet den sammen fra kortsiden. Legg den kjølig noen timer med bakepapiret tett rundt seg.

Kaken ble servert med stivpisket krem og blåbær.

Rullekake med blaabaer og hvit sjokolade3

Rullekake med blaabaer og hvit sjokolade4

Rullekake med blaabaer og hvit sjokolade

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?