Forretten til nyttårsaften 2012 ble mitt ansvar.
Retten jeg lagde er inspirert av en forrett jeg spiste sammen med noen venninner i sommer, og den bestod bl.a. av mango, vårløk og rå salma. Utførelsen er inspirert av et innlegg på VG.no med rakfisk.
Forretten består av tre lag, og til 18 porsjoner brukte jeg
Øverste lag
- 300 gr røkt ørret i strimler
Midterste lag
- 3 ss Creme Fraiche
- 1 dl stivpisket kremfløte
- 4 ts Dijon sennep
- 60 gr vårløk
- 2 poser pinjekjerner
- 1 agurk (uten skall og kjerne)
- 160 gr Crispi salat
Nederste lag
- 2 mango i biter
- 2 avocado i biter
- saften fra 1 appelsin
- 130 gr Crispi salat
Muffinsformer som rommer 0,75 ml ble en perfekt størrelse til denne forretten.
Hvert lag blandes for seg, før det has i formene.
Jeg la først ørreten nedi formen. Deretter hadde jeg det «midterste laget» i og til slutt toppet jeg det hele med det «nederste laget». Dette ble litt som i bakvendtland… 🙂 Retten ble pyntet med dill og Balsamico. Kan også pyntes med noen få pinjekjerner.
Det ble litt ekstra til overs av det «nederste laget». Dette kan man dekorere med, eller spare til du skal ta deg en brødskive med noe godt på 🙂
Jeg hadde også hele syltede pepperkorn sammen med mangoen og avocadoen, men dette ble en litt for sterk overraskelse for noen… Har derfor valgt å ikke ta det med i oppskriften min.