Jeg elsker å bruke rødbete, ikke bare har den en fantastisk farge, men den er også veldig sunn og den smaker godt 🙂
Denne granitéen ble servert sammen med minipavlova. En god kombinasjon som gjorde lykke som lørdagens dessert. Jeg serverte 19 porsjoner (1 kule til hver), og det er ca. 6 kuler igjen i fryseren nå. Oppskriften er altså til ca. 25 kuler.
Jeg lagde først juice av
-
6 epler
- 7 appelsiner
- 500 gr rødbeter (500 gr etter at de er skrelte)
Av dette ble det 1,6 liter juice. Det er ikke alltid like lett å beregne hvor mye juice man ender opp med til slutt, så jeg tar litt ekstra i når jeg lager juice. Det gjør jo ikke noe om det blir for mye. Jeg takker i hvert fall ikke nei til et glass velsmakende og velgjørende juice.
Til sorbeteen som endte opp som granité brukte jeg
-
1,1 liter av juicen (se ovenfor)
-
650 gr frosne druer (trenger ikke være frosne)
-
4 ss glukose (droppes hvis intensjonen er å lage granité)
Glukosen ble oppløst i juicen før alt ble kjørt i en blender til ønsket konsistens. Jeg brukte frosne druer for å få fortgang i fryseprosessen. Har du god tid, trenger ikke druene være frosne.
Mengde frosne druer kan bli en utfordring for noen blendere hvis du har oppi alt med en gang, så ha i litt og litt av disse, og prøv deg fram.
Jeg hadde alt i en stor bolle i fryseren. Det må røres og skrapes (når den har blitt litt frossen) i granitéen med ca. 30 minutters mellomrom, for at ikke alt skal fryses til en stor klump. Det er derfor lurt å ikke lage denne på kvelden før du skal legge deg…
Som nevnt ovenfor, trenger du ikke glukose hvis intensjonen er å lage granité. Og hvis planen er å lage sorbet, viste det seg at 4 ss glukose var for lite. Jeg kunne latt være å nevne glukosen, men da jeg selv var usikker på mengdeforholdene, tenker jeg kanskje det er greit for andre å lese hvordan man ikke skal gjøre det. 🙂
Selv ble jeg veldig fornøyd med smaken på granitéen, og etter tilbakemeldingene å dømme, var gjestene det også.
Joda, du ser riktig… Jeg har pyntet med erter 🙂