RødbeteGranité

Rødbete har jeg servert til middag, jeg har hatt rødbete i juice, slush, smoothie, kake, vafler, muffins, og i helgen serverte jeg rødbetegranité. Denne skulle etter planen egentlig være en sorbet…
Hell i uhell…  en mislykket sorbet ble en veldig god granité. 🙂

Jeg elsker å bruke rødbete, ikke bare har den en fantastisk farge, men den er også veldig sunn og den smaker godt 🙂

Denne granitéen ble servert sammen med minipavlova. En god kombinasjon som gjorde lykke som lørdagens dessert. Jeg serverte 19 porsjoner (1 kule til hver), og det er ca. 6 kuler igjen i fryseren nå. Oppskriften er altså til ca. 25 kuler.

Jeg lagde først juice av

  • 6 epler
  • 7 appelsiner
  • 500 gr rødbeter (500 gr etter at de er skrelte)

Av dette ble det 1,6 liter juice. Det er ikke alltid like lett å beregne hvor mye juice man ender opp med til slutt, så jeg tar litt ekstra i når jeg lager juice. Det gjør jo ikke noe om det blir for mye. Jeg takker i hvert fall ikke nei til et glass velsmakende og velgjørende juice.

Til sorbeteen som endte opp som granité brukte jeg

  • 1,1 liter av juicen (se ovenfor)
  • 650 gr frosne druer (trenger ikke være frosne)
  • 4 ss glukose (droppes hvis intensjonen er å lage granité)

Glukosen ble oppløst i juicen før alt ble kjørt i en blender til ønsket konsistens. Jeg brukte frosne druer for å få fortgang i fryseprosessen. Har du god tid, trenger ikke druene være frosne.

Mengde frosne druer kan bli en utfordring for noen blendere hvis du har oppi alt med en gang, så ha i litt og litt av disse, og prøv deg fram.

Jeg hadde alt i en stor bolle i fryseren. Det må røres og skrapes (når den har blitt litt frossen) i granitéen med ca. 30 minutters mellomrom, for at ikke alt skal fryses til en stor klump. Det er derfor lurt å ikke lage denne på kvelden før du skal legge deg…

Som nevnt ovenfor, trenger du ikke glukose hvis intensjonen er å lage granité. Og hvis planen er å lage sorbet, viste det seg at 4 ss glukose var for lite. Jeg kunne latt være å nevne glukosen, men da jeg selv var usikker på mengdeforholdene, tenker jeg kanskje det er greit for andre å lese hvordan man ikke skal gjøre det. 🙂

Selv ble jeg veldig fornøyd med smaken på granitéen, og etter tilbakemeldingene å dømme, var gjestene det også.

Rødbetesorbet

Joda, du ser riktig… Jeg har pyntet med erter 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?