BarbeQsaus

I går var vi 19 mennesker til bords, og til middag hadde vi Pulled Pork, eller Gaffel-gris om du vil 🙂 Jeg stod opp kl. 05.00 lørdag morgen for å sette inn svinenakken i ovnene. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på Pulled Pork, og oppskriften på denne finner du her.

Kvelden i forveien smurte jeg inn svinenakken med hjemmelaget BarbeQsaus, slik at den var klar for innsettelse morgenen etter.

Jeg synes ikke at det er så enkelt med porsjonsberegning, men tenkte at 7 kilo svinenakke måtte være nok. Jeg tenkte rett, det ble akkurat nok.

Til 7 kilo trengs det mye BarbeQsaus, og denne lagde jeg av

  • 2 dl ingefærøl
  • 8 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 6 ss worchestersaus
  • 6 ss soyasaus
  • 220 gr tomatpure
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 ss akasiehonning
  • 4 ss maltekstrakt
  • 300 gr løk
  • 1 hvitløk (10 fedd)
  • 5 chili uten frø
  • 4 ts salt
  • 3 ss paprika

Kjøres i foodprosessor til en jevn blanding.

BarbieQsaus

BarbieQsaus

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?