Langtidskokt indisk kyllinggryte

På farsdagen fikk jeg endelig tid til å prøve meg på å lage mat i en Crock-Pot. Gryte til far, ble ikke så veldig vellykket. Jeg hadde brukt altfor mye væske.

Det var ikke sånn at farsdagsgryta som plutselig var blitt farsdagssuppe, ikke kunne spises. Den ble bare ikke helt slik jeg hadde tenkt. Det er verdt å nevne at kjøttet ble veldig mørt og godt.

Andre gang jeg tok i bruk denne Crock-Pot’en, bestemte jeg meg for å prøve indisk.

Mitt «problem», er at jeg ikke liker å la denne stå på benken i flere timer og putre for seg selv, når jeg ikke er hjemme. Det er liksom meningen at denne Crock-Pot’en skal lage maten for deg mens du er på jobb. Jeg løste dette ved å lage neste dags middag, kvelden i forveien; altså når jeg var hjemme.

Jeg begynte på gryta ca kl. 20.00 på onsdags kveld. Ved langtidskoking i 3 timer, betydde dette at maten ikke var ferdig før kl. 23.00. Før denne kunne settes i kjøleskapet, måtte den avkjøles, noe som resulterte med at jeg satte vekkerklokken på vekking 01.30 for å kunne sette en avkjølt gryte i kjøleskapet.

Etter disse to rundene har jeg lært to viktige ting; Ikke ha for mye væske i gryta og ikke lage maten altfor sent på kvelden.

6 porsjoner indisk kyllinggryte ble lagd av dette

  • 3 bokser (295 gr x 3) knuste tomater
  • 2 toppede ss peanøttsmør (kan droppes)
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ts Dijonsennep
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ss sukker
  • 4 ts salt (eller etter ønske/behov)
  • 120 gr sjalottløk (hakket)
  • 6 fedd (25 gr) hvitløk (hakket)
  • 40 gr chilipepper (hakket)
  • 8 kyllingfileter i biter (forstekes litt før den has i Crock-Pot)

Kyllingfileten ble stekt litt på forhånd. Bare nok til at den får en liten stekeskorpe på utsiden, men være rå inni.

Alt (foruten kyllingen) has i Crock-Pot’en og blandes godt, før du tilsetter den foråndsstekte kyllingfileten.

Dette ble stående i Crock-Pot’en i 3 timer på «high».

Dette ble servert med Nanbrød salat og ris.

Gryta ble akkurat passe sterk. Mannen i huset kunne nok tenkt seg at den var litt sterkere, men dette ble løst med litt ekstra krydder på hans tallerken.

Denne kan også lages i en vanlig kjele, men da er nok 3 timer for lenge. Tror nok jeg ville hatt det på svak varme (putring) i ikke mer enn et par timer.

Langtidskokt indisk

 

Jeg har fått en Crock-Pot for å prøve å lage mat i den, og dette innlegget er skrevet i den forbindelse.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk