Rød og heit salat

Det er salatkonkurranse på Matbloggsentralen, og denne må man jo være med på.

Det ene av to bidrag fra meg, blir en rød og heit salat.

Denne salaten blir nok til 6 porsjoner, og den består av

  • 150 gr paprika
  • 50 gr chili
  • 200 gr cherrytomater
  • 110 gr rødbeter (rå)
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 gr fetaost
  • olivenolje

Jeg kuttet paprika, chili og cherrytomater i små biter, og varierte på størrelsen av disse.

Rødbeter og hvitløk ble hakket i veldig små biter med stavmikseren. Hell deretter over en god dæsj med olivenolje (så mye du selv ønsker), og bland alt godt sammen.

Skjær også fetaosten i små delikate biter, og ha den i salaten til slutt.

Jeg spiste denne salaten med Salma laks og litt baby leaf mix (fås kjøpt i pose).

Etter å ha spist denne salaten sammen med grønn salat og Salma laks til middag i går og på brødskiva (se proteinbrød) til lunsj i dag, har jeg kommet på enda flere muligheter for denne heite «flerbrukssalaten».

Bland salaten med kokte poteter, og vips så har du en heit potetsalat. Eller hva med å blande den med pastaskruer?

Ønsker du en enda heitere salat, kan du rive litt ingefær og ha i.

Med denne salaten vant jeg utfordringen, og premien var en salatbolle.

Dommen fra juryen som var premiesponsoren, Opplysningskontoret for frukt og grønt:

Vinneren er Rød og heit salat. Denne spennende salaten blir ekstra spennende med rødbete som nå er i høysesong. En smakrik og fargerik salat som du kan glede deg til å smake.

 

Rød og heit salat

Rød og heit salat

Rød og heit salat

Rød og heit salat

Rød og heit salat

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?