Risotto – For en stund siden lagde jeg risotto av typen «det vi har i kjøleskapet», og den ble så god at den deles med dere nå.
Risotto – Til ca. 4 personer brukte jeg
- 50 g stangselleri i biter
- 100 g revet gulrot
- En liten gul paprika i biter
- 1 finhakket rødløk
- 4 fedd finhakket hvitløk
- Olivenolje
- 350 g risottoris
- 2 liter vann (jeg ender alltid med å bruke mer enn det som står på pakken)
- 100 g revet parmesan
- Smak til med salt eller annet ønsket krydder (vi bruker basilico)
Riv og hakk grønnsakene. Ha det i en stekepanne og fres noen minutter til løken er blank. Ha i risen og litt og litt vann.
Kok opp vannet og ha i mer av det når det har trukket inn i risen. Fortsett til du er fornøyd med konsistensen på risen.
Jeg pleier å blande inn revet parmesan og smake til med krydder når jeg er fornøyd med risen.
Serveres som den er eller f.eks. med kylling og salat eller et godt brød til.