Laks med lun og grønn pastasalat for 2 – Det spises mye laks i Holterhuset, og denne gangen ble den servert med en lun og grønn pastasalat.
Det er ikke det at jeg gleder meg over at vi ofte nå er to rundt middagsbordet, men når det bare er mannen min og meg, gleder jeg meg over å ikke få klager på erter og annet grønt som noen plutselig skulle være «allergiske» mot… om dette skulle være på middagsbordet.
Laks med lun og grønn pastasalat for 2 er satt sammen av
- Laks – stek ønsket mengde
- Pasta – kok ønsket mengde og type
- Saus/dressing (se lettvint oppskrift nedenfor)
- Erter
- Salat
- Agurk
- Stekt avocado
- Revet parmesan
- Annet grønt av det du måtte ønske
- Gressløk
Kok pasta. Stek laks. Lag saus/dressing. Del avocado i biter og stek i litt smør. Kutt grønnsaker. Riv parmesan. Kutt gressløk.
Bland alt og nyt.
Jeg pleier å steke laksen sprø på utsiden og rå inni = sterk varme og kort steketid.
Når jeg forberedte dette på papiret, skrev jeg parmesan, men den ble glemt helt til maten stod på bordet. Den er altså ikke å se på fotomodellen.
Sausen/dressingen er laget av
- 1 dl matfløte
- 2 ss pesto (kjøpt)
- Erter (ønsket mengde)
- Smak til med ev. salt
Ha alt i en kjele. Kok opp og bland godt.
Ønsker noen å «dynke» pastaen og salaten med dressingen, er nok dette for lite.