Saftig sjokoladekake – Det skulle vise seg at det ikke var like enkelt å få til alt i litt mindre størrelse/porsjoner.
I dette tilfellet ble det nytt ordspråk: Alle gode ting er fire… Men, når resultatet blir bra, er alle de mislykkede forsøkene glemt.
Denne kaken er bakt i en form som er 15 cm i diameter, og 7 cm høy. Jeg har bakepapir i bunnen og langs kantene på formen, men om du heller bare ønsker å smøre formen, gjør du det. Kaken ble ganske høy, så den kan enten deles i to eller tre lag. Jeg valgte to lag.
Oppskriften kan også brukes i en større form om du heller ønsker det, eller som muffins. Du bestemmer. Husk bare å justere steketiden deretter.
Kaken er laget av
- 100 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 150 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 30 g bakekakao
- 80 g smeltet smør
- 1 ss creme fraiche (30 g)
- 1 dl lettmelk
Pisk brun farin, vaniljesukker og egg lyst og luftig. Tilsett deretter det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (smeltet smør, creme fraiche og lettmelk) om hverandre.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 45 minutter. Avkjøles før kremen has på.
Kremen er laget av
- 75 g romtemperert smør
- 300 g melis
- 25 g bakekakao
- 5 ss sterk kaffe (jeg brukte varm kaffe)
- 50 g creme frache
Jeg hadde alt i en bolle og pisket godt.
I utgangspunktet lagde jeg en litt mindre porsjon med krem, men siden jeg synes det så så lite ut, lagde jeg en halv porsjon til.
Del i ønsket antall lag og fordel kremen på kaken.
For at man lettere skal få et inntrykk av størrelsen på kaken, står den på et svart fat størrelse middagstallerken.