Risboller – de beste

Det ble ingen jul uten mammas risboller i barndommen. Dette var min absolutte favoritt av «julekakene» hjemme. Min beste venninnes mor lagde også veldig gode risboller, og jeg husker jeg var snar å spørre om å kunne få, hvis jeg visste at hun hadde lagd disse. Risboller er også kjent under fristende navn som Griseboller og Ola-lort (ikke spør hvorfor) 🙂

Jeg har som tidligere nevnt, samlet oppskrifter i noen år. Noen av disse er utklipp, og da kan jeg se «kilden», men oppskriften til disse risbollene, husker jeg ikke hvor jeg har funnet. Jeg har altså spist mange risboller opp igjennom årene, men disse er de beste jeg har smakt. 🙂

Til ca 35 (g)ris(e)boller brukte jeg

  • 3 liter puffet ris (1 pose)
  • 6 plater mørk 70 % kokesjokolade (smeltet)
  • 200 gr smør (smeltet)
  • 6 ts vaniljesukker
  • 16 ss fløte
  • 35 muffinsformer

Smelt smør og sjokolade og rør inn vaniljesukker og fløte, før du har sjokoladeblandingen i den puffede risen. Bland godt og ha i muffinsformer. Regn med at det blir gris.

Alle oppskrifter kan heldigvis justeres etter eget ønske, og denne kan gjøres mildere med en lysere sjokolade. Ønsker du mykere puffet ris, øker du bare mengden smeltet smør med f.eks. 100 gr.

Risboller

Risboller

Risboller

Risboller

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk