Siden iskremen ikke er lagd fra bunnen av, velger jeg å kalle den for «hjemmekomponert» istedetfor «hjemmelagd». Jeg bakte brownies for å ha i isen, sammen med hakket chilisjokolade og pistasjenøtter.
Oppskrift på brownies finner du her. Jeg droppet chili og blåbær denne gangen, og reduserte melmengden med 1 dl.
Ikke vent på at andre skal lage en is med dine favorittsmaker, lag den selv.
Jeg lagde denne isen i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring med temaet spiselige julegaver. Jeg har allerede sendt inn min hjemmelagde eggelikør som et bidrag, men jeg hadde lyst til å bidra med en ting til.
Det har kommet inn så mange gode forslag, at det var litt vanskelig å komme på hva annet man kunne lage. Jeg forholdt meg derfor til tanken om at det jo er vellykket å gi bort noe man selv hadde blitt glad for å få.
Isen kan man tilsette akkurat hva men selv ønsker, men mitt bidrag består altså av følgende
- 2 liter vaniljeis
- 40 gr salte pistasjenøtter (hakkede)
- 50 gr chilisjokolade fra Lindt (små biter)
- 350 gr brownies i biter (frosne)
Er du ikke sterk nok, bruker du eltekroken på håndmikser/kjøkkenmaskin for å blande alt.
Denne gangen hadde jeg ikke frosset browniesen før jeg blandet den i isen. Den blandet seg derfor litt mer med vaniljeisen enn ønskelig, den gikk nesten litt i oppløsning. Neste gang blir den derfor frosset før den has i isen. Husk bare å dele den i biter før du har den i fryseren.
Isen kan brukes til f.eks. dessert eller gave. Har du en fin boks å ha isen i, blir det en perfekt innpakning til en perfekt og velsmakende gave. 🙂