Hjemmekomponert iskrem – lag din favoritt

Siden iskremen ikke er lagd fra bunnen av, velger jeg å kalle den for «hjemmekomponert» istedetfor «hjemmelagd». Jeg bakte brownies for å ha i isen, sammen med hakket chilisjokolade og pistasjenøtter.

Oppskrift på brownies finner du her. Jeg droppet chili og blåbær denne gangen, og reduserte melmengden med 1 dl.

Ikke vent på at andre skal lage en is med dine favorittsmaker, lag den selv.

Jeg lagde denne isen i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring med temaet spiselige julegaver. Jeg har allerede sendt inn min hjemmelagde eggelikør som et bidrag, men jeg hadde lyst til å bidra med en ting til.

Det har kommet inn så mange gode forslag, at det var litt vanskelig å komme på hva annet man kunne lage. Jeg forholdt meg derfor til tanken om at det jo er vellykket å gi bort noe man selv hadde blitt glad for å få.

Isen kan man tilsette akkurat hva men selv ønsker, men mitt bidrag består altså av følgende

  • 2 liter vaniljeis
  • 40 gr salte pistasjenøtter (hakkede)
  • 50 gr chilisjokolade fra Lindt (små biter)
  • 350 gr brownies i biter (frosne)

Er du ikke sterk nok, bruker du eltekroken på håndmikser/kjøkkenmaskin for å blande alt.

Denne gangen hadde jeg ikke frosset browniesen før jeg blandet den i isen. Den blandet seg derfor litt mer med vaniljeisen enn ønskelig, den gikk nesten litt i oppløsning. Neste gang blir den derfor frosset før den has i isen. Husk bare å dele den i biter før du har den i fryseren.

Isen kan brukes til f.eks. dessert eller gave. Har du en fin boks å ha isen i, blir det en perfekt innpakning til en perfekt og velsmakende gave. 🙂

 

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk