Denne uken har jeg tatt det litt med ro på blogging-fronten. Det er julegaver, julehus og julemiddag som har opptatt tankene mine. Jeg har derfor heller ikke gjort noen «planlagte» innkjøp, og var av den grunn forberedt på at det ikke skulle bli en så veldig avansert middag når jeg åpnet kjøleskapdøra i går.
Jeg tok fram det jeg hadde av ingredienser, og puttet det jeg mente ville passe godt sammen i stekepannen sammen med kyllingfilet. Dette tror jeg at jeg skal gjøre flere ganger, for dette ble godt 🙂
Til 3 porsjoner eller 4 små brukte jeg
- 4 kyllingfileter i biter
- 1 gulrot
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 10 cherrytomater
- 1 avocado (has i helt på slutten)
- 3 ts pesto (toppede)
- 80 gr parmesan (i biter)
- 1,5 dl fløte
- litt olivenolje
- salt (hvis ønskelig)
Mens kyllingfileten stekte i pannen, kjørte jeg gulrot, løk og hvitløk et par kjappe runder med stavmikseren.
Etter at kyllingen var passe stekt (ikke gjennomstekt), hadde jeg i gulrot, løk, hvitløk, tomater (hadde tatt flere hvis jeg hadde hatt) og pesto, og lot dette frese litt sammen i et par/tre minutter i litt olivenolje. Deretter hadde jeg i parmesan og fløte, og lot dette stå og surre noen minutter til, før jeg til slutt hadde i avocadoen (i biter). Smak til med salt hvis ønskelig.
Dette spiste vi sammen med spaghetti og crispisalat (min nye favoritt).