Da alle i familien er glad i indisk mat, var det på tide å lage noe velsmakende i den kategorien igjen. Søndagsmiddagen ble derfor karrikylling.
Siden oppskriften ble til mens jeg lagde maten, var det jo ingen oppskrift å følge. Dette kan av og til resultere i at jeg glemmer å bruke ingredienser jeg har kjøpt. Dette skjedde i dag, men det ble godt, selv om jeg glemte å ha i eplet jeg hadde kjøpt…
Til 6 porsjoner, og kanskje litt til, brukte jeg
- 8 kyllingfileter (i biter)
- 2 gulrøtter (i biter)
- 2 persillerøtter (i biter)
- 7 jordskokker (i biter)
- 20 cherrytomater (deles i to)
- 1 liter vann
- 3 terninger kyllingbuljong
- 2 dl fløte
- 1 dl fløte til utrøring av maizena
- 7 toppede ts maizena
- karri og salt
Jeg stekte kyllingfileten litt før jeg hadde alt i en gryte. Vent med den utrørte maizenaen til det gjenstår 5 minutter av koketiden. Etter tidligere tilbakemeldinger på krydringen min, valgte jeg å bruke mye karri (i mine øyne). Det viste seg at det ble en helt perfekt mengde.
Jeg lot dette koke i ca 25 minutter før jeg hadde i den utrørte maizenaen. Deretter lot jeg det koke i ca 5 minutter til. Så smakte jeg det til med salt til slutt.
Dette ble servert med ris og spinat, samt snurrebrød lagd av butterdeig som du finner fremgangsmåten til her.