Etter noen veldig kalde dager, følte jeg for å lage en suppe eller gryterett som ville varme fra innsiden.
Valget falt på en gryte med både synlige og usynlige grønnsaker (det blir mindre klaging ved matbordet med usynlige grønnsaker). Noen vil vel si at jeg ikke burde presentere maten for ungene ved å usynliggjøre den, men selv om de ikke ser enkelte ingredienser, så får de vite hva de spiser.
Oppskriften er nok til 6 – 8 porsjoner
- 500 gr poteter i små biter (dess mindre, jo kortere koketid)
- 3 stk chili (finhakket)
- 3 fedd hvitløk (finhakket)
- 1 løk (finhakket)
- 2 stk gulrot (finhakket)
- 2 bokser grovhakkede tomater
- 2 toppede ts tomatpure
- 1 boks kidneybønner
- 100 gr spinat (revet)
- 800 gr karbonadedeig
- smakes til med salt
Jeg stekte karbonadedeigen litt før jeg hadde alt i en gryte. Kokes på svak varme til potetbitene er møre.
Smakes til med salt, og er den ikke sterk nok, kan du ha i litt pepper.
Vi spiste gryten på torsdag, og fredag hadde vi taco. Det var fortsatt litt igjen av gryta, og det var fullt mulig å spise den i lefse med guacamole, ost, rømme og spinat til. En litt annerledes taco 🙂