Her i huset har det gått endel i pai i det siste. Det blir sånn når man oppdager noe godt, og man kan nesten ikke få nok…
Forrige helg skulle mannen til Hafjell for å jobbe på hytta, og han skulle ha med seg et par kamerater på dette. Han spurte pent om ikke jeg lunsj til dem. Jeg kunne jo ikke si nei til det, og valget falt på porsjonspai; liten, lett, saftig og lett håndterlig for slitne og hjelpsomme kamerater 🙂
Til 14 smakfulle paier med Salma brukte jeg
- 2 pk NÅ paibunn fra Tine (joda, Anders, det er fortsatt ferdigdeig som blir brukt)
- 11 egg
- 260 gr revet ost
- 2 chili (finhakkes)
- 3 fedd hvitløk (finhakkes)
- 1 løk (finhakkes)
- 1 fennikel (hakkes)
- 1 1/2 – 2 avocado (biter)
- 50 gr spinat (rives i biter)
- 450 gr Salma (back loin) i biter
- 2 ss olivenolje
Bland egg og ost mens chili, hvitløk, løk og fennikel freser i olivenolje i noen minutter i panna. La dette avkjøle litt før du har det i eggeblandingen sammen med avocadoen.
Spinat og Salma la jeg rett i paiformen, for så å ha eggeblandingen over. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter.
Jeg toppet det hele med purreringer, men siden disse ble veldig brune (nærmere svarte) anbefaler jeg ikke å gjøre det. Skal du bruke purre, så ha det i eggeblandingen.
Jeg fikk tilbakemelding på at paien var god. Jeg har en ærlig mann, så jeg vet at hvis paien ikke hadde falt i smak, så hadde han fortalt dette til meg 🙂