Restevafler

Vanligvis lager jeg vafler på søndager, men i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring i restemat i samarbeid med Matvett og Dinamo Forlag ble søndagsvaflene byttet ut med onsdagsvafler.

Vaflene jeg lager, inneholder som regel noe jeg skulle ha brukt opp, enten det er frukt, eller meieriprodukter. Min erfaring er at man kan ha ganske mye forskjellig i vaflene uten at det merkes. Eneste gangen det vistes, var da jeg hadde rødbetejuice i røra. Rosa vafler slo ikke an, og det var ikke smaken det var noe feil med…

I dag har jeg brukt «rester» som bl.a. gårsdagens Søte druejuice, godt moden banan og avocado.

Det ble 16 plater restevafler av

  • 5 egg
  • 50 gr sukker (i tillegg får man fruktsukkeret fra juice og banan)
  • 1 1/2 dl fløte
  • 100 gr smeltet smør
  • 1/2 boks Creme Fraiche
  • 350 gr mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl fruktjuice (Søt druejuice)
  • 1/2 avocado (most)
  • 1 overmoden banan (most)

Jeg pisket først egg og sukker, før jeg tilsatte ingrediensene i oppramset rekkefølge. Mos avocado og banan slik at de blir så «usynlig» som mulig.

Noen kan kanskje synes at denne røra blir litt for tykk, men jeg liker at den er det. Det er kanskje verdt å nevne, at siden disse ble spist til frokost, hadde jeg byttet ut noe av melet med havregryn hvis jeg hadde hatt det, men da må røra få hvile en stund, slik at havregrynene får svelle.

Restevafler

Restevafler

Restevafler

Smaksprøven tilsa at disse var godkjente 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook