17. mai-kaken

Inspirert av måneden vi er i, samt VG.no’s konkurranse om Norges beste 17. mai-kake, ble denne kaken til i går.

Kaken består av en mandelbunn, sjokoladekrem, krem av Condito Whipping, jordbær og blåbær.

Bunnen

 • 250 gr melis
 • 5 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 250 gr malte mandler

Pisk melis og egg til eggedosis. Bland deretter i det tørre. Bunnen stekes på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøles før pynting. Jeg lot den stå i kjøleskapet i ett døgn før pynting, men dette er ikke nødvendig.

Sjokoladekremen – fyllet

 • 500 gr Mascarpone (kjøleskapskald)
 • 6 ss melis
 • 2 ss kakao
 • frø fra 1 vaniljestang
 • 2 plater revet sjokolade 70%

Bland alt i ovenfornevnte rekkefølge. Ha det i midten av kaken, etter at du har delt bunnen i to. Fordel en kurv med jordbær (i biter) over/i sjokoladekremen etter at du har hatt den på kaken. Denne kremen brukte jeg også i innlegget med Festdessert, som du kan finne her. Jeg droppet kremfløten som er nevnt i den oppskriften. Dette for at sjokoladekremen skal være litt fastere til dette formålet.

Krem

 • 5 dl Condito Whipping (vegetabilsk basis) eller kremfløte
 • 2 ss sukker
 • 2 ts vaniljesukker eller frø fra vaniljestang

Piskes til krem. Pass på å ikke piske for lenge. Smør et tynt lag med denne kremen oppå sjokoladekremen før du setter på kakelokket.
Jeg valgte Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten.

Jeg pyntet kaken ved å smøre på kremen av Whippingen, forme det norske flagget med blåbær, jordbær (halve) og krem. Av bær brukte jeg nesten to kurver med jordbær og en stor kurv med blåbær til fyll og pynt.

Denne gangen brukte jeg Whipping istedetfor kremfløte, fordi den er hvitere og holder seg lenger «fast i formen» enn stivpisket kremfløte.

Jeg synes denne kakebunnen er god, og allsidig, og mener derfor den kan brukes som basis til mange andre kakeanledninger. Vaniljekrem eller romkrem sammen med frukt og bær, vil jeg tro er en annen god kombinasjon. 🙂

17 mai kaken

17 mai kaken

17 mai kaken

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk