Pulled Pork – Taco

Pulled Pork har blitt populært her i huset. Denne gangen hadde jeg kjøpt 2 biter svinenakke á 1153 og 1181 gram. Grunnen til dette var at jeg ønsket å ha rester til dagen etter. Lettvint middag dag nr. 2 🙂

Vi spiser taco i helgen, og denne helgen hadde vi Pulled Pork Taco; Alle var fornøyde med det valget.

Svinenakkene jeg hadde kjøpt var vakuumpakket (trodde jeg), og ferdig marinert med urter og hvitløk. Men, da jeg stod opp tidlig om morgenen for å legge kjøttet i ovnen, oppdaget jeg at det jeg trodde var vakuumpakket svinenakke, var svinenakke pakket i stekepose. 🙂

Kjøttet ble pakket ut av stekeposen og pakket inn i aluminiumsfolie. Dobbelt lag for å unngå gris i ovnen. Tidligere har jeg forstekt kjøttet på sterk varme i 30 minutter for å få en stekeskorpe, men etter å ha sett på Eat Street (joda, jeg ser ofte på det) hvor det ikke ble gjort, har jeg sluttet med det. Kjøttet pakkes inn i folie med en gang.

Svinenakkene ble stekt på 130 grader i 8 timer. Perfekt 🙂

Jeg lagde ikke noen saus som kjøttet ble smurt inn i før jeg pakket det inn i folien, men jeg lagde en saus til å ha på kjøttet når det var ferdig stekt. Vi spiste kjøttet med sausen, tacolefser, revet ost og creme fraiche. Av og til trenger man ikke grønt… 🙂

Chili- og tomatsausen ble lagd av

 • 4 plommetomater (uten skinn)
 • 50 gr rød chilipepper uten frø (smak deg fram, og bruk gjerne noen frø hvis du ønsker sausen sterkere)
 • 15 gr hvitløk
 • 50 gr sjalottløk
 • 5 ss olivenolje
 • 1 ss Worchestersauce
 • 4 ts sennep (dijon)
 • 1 ss tomatpuré
 • 2 ss sukker
 • 1/2 dl vann
 • smakes til med salt og pepper

Stek finhakket chili, hvitløk og sjalottløk i olivenolje i ca. 3 minutter. Ha deretter de skåldede tomatene i, for så å ha i resten av ingrediensene nevnt ovenfor.  Dette putret i 15 minutter, og til slutt hadde jeg 4 dl saus.

Når kjøttet var ferdig stekt, blandet jeg stekesjyen fra kjøttet oppi sausen, før alt igjen ble blandet i kjøttet. Det ble akkurat nok saus til å dekke kjøttet.

Pulled Pork Taco

Det ser kanskje litt kjedelig ut, men det var ikke det 🙂

Pulled Pork Taco1

Ferdig innsauset kjøtt.

Chili- og tomatsaus til pulled pork taco

Sausen.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk