Pulled Pork har blitt populært her i huset. Denne gangen hadde jeg kjøpt 2 biter svinenakke á 1153 og 1181 gram. Grunnen til dette var at jeg ønsket å ha rester til dagen etter. Lettvint middag dag nr. 2 🙂
Vi spiser taco i helgen, og denne helgen hadde vi Pulled Pork Taco; Alle var fornøyde med det valget.
Svinenakkene jeg hadde kjøpt var vakuumpakket (trodde jeg), og ferdig marinert med urter og hvitløk. Men, da jeg stod opp tidlig om morgenen for å legge kjøttet i ovnen, oppdaget jeg at det jeg trodde var vakuumpakket svinenakke, var svinenakke pakket i stekepose. 🙂
Kjøttet ble pakket ut av stekeposen og pakket inn i aluminiumsfolie. Dobbelt lag for å unngå gris i ovnen. Tidligere har jeg forstekt kjøttet på sterk varme i 30 minutter for å få en stekeskorpe, men etter å ha sett på Eat Street (joda, jeg ser ofte på det) hvor det ikke ble gjort, har jeg sluttet med det. Kjøttet pakkes inn i folie med en gang.
Svinenakkene ble stekt på 130 grader i 8 timer. Perfekt 🙂
Jeg lagde ikke noen saus som kjøttet ble smurt inn i før jeg pakket det inn i folien, men jeg lagde en saus til å ha på kjøttet når det var ferdig stekt. Vi spiste kjøttet med sausen, tacolefser, revet ost og creme fraiche. Av og til trenger man ikke grønt… 🙂
Chili- og tomatsausen ble lagd av
- 4 plommetomater (uten skinn)
- 50 gr rød chilipepper uten frø (smak deg fram, og bruk gjerne noen frø hvis du ønsker sausen sterkere)
- 15 gr hvitløk
- 50 gr sjalottløk
- 5 ss olivenolje
- 1 ss Worchestersauce
- 4 ts sennep (dijon)
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss sukker
- 1/2 dl vann
- smakes til med salt og pepper
Stek finhakket chili, hvitløk og sjalottløk i olivenolje i ca. 3 minutter. Ha deretter de skåldede tomatene i, for så å ha i resten av ingrediensene nevnt ovenfor. Dette putret i 15 minutter, og til slutt hadde jeg 4 dl saus.
Når kjøttet var ferdig stekt, blandet jeg stekesjyen fra kjøttet oppi sausen, før alt igjen ble blandet i kjøttet. Det ble akkurat nok saus til å dekke kjøttet.
Det ser kanskje litt kjedelig ut, men det var ikke det 🙂
Ferdig innsauset kjøtt.
Sausen.