Chili- og tomatsaus til Pulled Pork Taco

Denne sausen lagde jeg til Pulled Pork Taco som vi hadde i helgen. Kjøttet jeg brukte den til veide totalt 2334 gram før det ble stekt.

Chili- og tomatsausen ble lagd av

  • 4 plommetomater (uten skinn)
  • 50 gr rød chilipepper uten frø (smak deg fram, og bruk gjerne noen frø hvis du ønsker sausen sterkere)
  • 15 gr hvitløk
  • 50 gr sjalottløk
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss Worchestersauce
  • 4 ts sennep (dijon)
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss sukker
  • 1/2 dl vann
  • smakes til med salt og pepper
  • stekesjy fra ferdigstekt kjøtt (hvis du har det)

Stek finhakket chili, hvitløk og sjalottløk i olivenolje i ca. 3 minutter. Ha deretter de skåldede tomatene i, for så å ha i resten av ingrediensene nevnt ovenfor.  Dette putret i 15 minutter, og til slutt hadde jeg 4 dl saus.

Når kjøttet var ferdig stekt, blandet jeg stekesjyen fra kjøttet oppi sausen, før alt igjen ble blandet i kjøttet. Det ble akkurat nok saus til å dekke kjøttet. Sausen kan selvfølgelig lages til andre retter enn denne, men da er det ikke sikkert man har stekesjy å blande den med.

 

Chili- og tomatsaus til pulled pork taco

Chili- og tomatsaus til pulled pork taco

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?