Denne sausen lagde jeg til Pulled Pork Taco som vi hadde i helgen. Kjøttet jeg brukte den til veide totalt 2334 gram før det ble stekt.
Chili- og tomatsausen ble lagd av
- 4 plommetomater (uten skinn)
- 50 gr rød chilipepper uten frø (smak deg fram, og bruk gjerne noen frø hvis du ønsker sausen sterkere)
- 15 gr hvitløk
- 50 gr sjalottløk
- 5 ss olivenolje
- 1 ss Worchestersauce
- 4 ts sennep (dijon)
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss sukker
- 1/2 dl vann
- smakes til med salt og pepper
- stekesjy fra ferdigstekt kjøtt (hvis du har det)
Stek finhakket chili, hvitløk og sjalottløk i olivenolje i ca. 3 minutter. Ha deretter de skåldede tomatene i, for så å ha i resten av ingrediensene nevnt ovenfor. Dette putret i 15 minutter, og til slutt hadde jeg 4 dl saus.
Når kjøttet var ferdig stekt, blandet jeg stekesjyen fra kjøttet oppi sausen, før alt igjen ble blandet i kjøttet. Det ble akkurat nok saus til å dekke kjøttet. Sausen kan selvfølgelig lages til andre retter enn denne, men da er det ikke sikkert man har stekesjy å blande den med.