En burger trenger ikke være av kjøtt. Den trenger heller ikke være lagd av en masse og formet rund. Torsdagens burger her i huset bestod av et laksestykke inni hjemmelagde brød. Under laksen la jeg to tynne stykker med Brie, og oppå laksen la jeg verdens beste (synes jeg), nykålsalat med ingefær og annet godt.
Jeg brukte oppskriften til mine populære luftige horn til brødene. Oppskriften finner du her. Det ble 16 brød, og alle ble ikke brukt til middagen, noen så derfor fram til en god kveldsmat… 🙂 Brødene ble formet ovale, ikke runde, fordi de skulle passe til laksestykkene.
Jeg brukte back loin fra Salma, og skjærte disse i stykker som passet til størrelsen på brødene. Laksen ble stekt på sterk varme for å få en sprø stekeskorpe.
Nykålsalaten ble laget av
- 100 gr rødløk
- 100 gr eple
- 50 gr ingefær (ferdig skivet på boks)
- 100 gr nykål
- 2 ss rapsolje
Rødløk ble skjært i tynne skiver og eplet i tynne strimler. Dette ble så stekt på middels varme sammen med rapsolje i et par/tre minutter til det ble blankt. Avkjøl. Blandes deretter med ingefær og nykål som også ble skjært i tynne strimler.
Dressingen dette så ble blandet med ble laget av
- 115 gr yoghurt naturell (170 gr før avrenning)
- 20 gr sennep (dijon)
- 5 gr olivenolje
- 3 gr «most» eller finhakket hvitløk
Yoghurten (170 gr) ble hatt oppi et kaffefilter, som igjen var i en sil, som igjen stod over en bolle. Dette stod til avrenning i ca. 30 minutter. Det som var igjen av yoghurten ble blandet med sennep, olivenolje og hvitløk. For at smaken skal «sette seg», bør dressingen få hvile noen minutter. Min rakk å stå i 15 minutter før den ble blandet med det grønne.
Denne salaten ble litt sterk (pga ingefæren) og helt fantastisk god. 🙂
Under laksen la jeg to tynne skiver med Brie.