Nok et bidrag til Matbloggsentralens utfordring (Yoghurt og Smak) i regi av Tine er klart. Utfordringen går ut på å finne originale og interessante kombinasjoner av smaker med yoghurt naturell fra Tine. Her kunne man gå inn for å finne inspirasjon, og jeg falt for fristelsen å lage hjemmelaget gresk yoghurt av yoghurt naturell.
Jeg lagde to porsjoner som noen var så heldige å kose seg med til kvelds. 🙂
Til den greske yoghurten brukte jeg
- 300 gr yoghurt naturell eller vanilje om du vil
- 2 kaffefilter
Jeg hadde yoghurten i et kaffefilter. Kaffefilteret var plassert oppi en sil som igjen var plassert over en bolle. Rør litt i yoghurten, uten å ødelegge filteret. Etter ca. 15 minutter, følte jeg det ville være lurt å bytte filter, og jeg så gjorde. Yoghurten stod i 15 minutter til, før jeg satte den kaldt mens jeg lagde tilbehøret.
Crunchen ble lagd av
- 1/2 dl store havregryn
- 10 gr finhakket chilipepper uten frø
- 15 gr smør
- 15 gr Akasie honning
Smør og honning ble smeltet i stekepannen, og så hadde jeg i havregryn og chili. Dette ble så stekt på middels sterk varme i ca. 2 – 3 minutter. Følg med. Plutselig blir havregrynene mørke.
Legges til tørk på et bakepapir. Det tørker/stivner ganske raskt.
Blåbærkompotten ble lagd av
- 100 gr blåbær (fra egen hage)
- 10 gr juice av lime (ferskpresset)
- 20 gr sukker
- 5 gr maizena
Kok opp blåbær, limejuice og sukker. Tilsett maizena og rør godt. La det tykne over svak varme. Planen var å tilsette revet skall av lime, men det viste seg at jeg ikke hadde godt nok redskap til det formålet 🙂
Ovenfornevnte elementer ble servert lagvis i et glass sammen med friske blåbær og jordbær. Hvor mye bestemmer du selv 🙂