Hjemmelaget gresk yoghurt med chilicruch og bær

Nok et bidrag til Matbloggsentralens utfordring (Yoghurt og Smak) i regi av Tine er klart. Utfordringen går ut på å finne originale og interessante kombinasjoner av smaker med yoghurt naturell fra Tine. Her kunne man gå inn for å finne inspirasjon, og jeg falt for fristelsen å lage hjemmelaget gresk yoghurt av yoghurt naturell.

Jeg lagde to porsjoner som noen var så heldige å kose seg med til kvelds. 🙂

Til den greske yoghurten brukte jeg

  • 300 gr yoghurt naturell eller vanilje om du vil
  • 2 kaffefilter

Jeg hadde yoghurten i et kaffefilter. Kaffefilteret var plassert oppi en sil som igjen var plassert over en bolle. Rør litt i yoghurten, uten å ødelegge filteret. Etter ca. 15 minutter, følte jeg det ville være lurt å bytte filter, og jeg så gjorde. Yoghurten stod i 15 minutter til, før jeg satte den kaldt mens jeg lagde tilbehøret.

Crunchen ble lagd av

  • 1/2 dl store havregryn
  • 10 gr finhakket chilipepper uten frø
  • 15 gr smør
  • 15 gr Akasie honning

Smør og honning ble smeltet i stekepannen, og så hadde jeg i havregryn og chili. Dette ble så stekt på middels sterk varme i ca. 2 – 3 minutter. Følg med. Plutselig blir havregrynene mørke.

Legges til tørk på et bakepapir. Det tørker/stivner ganske raskt.

Blåbærkompotten ble lagd av

  • 100 gr blåbær (fra egen hage)
  • 10 gr juice av lime (ferskpresset)
  • 20 gr sukker
  • 5 gr maizena

Kok opp blåbær, limejuice og sukker. Tilsett maizena og rør godt. La det tykne over svak varme. Planen var å tilsette revet skall av lime, men det viste seg at jeg ikke hadde godt nok redskap til det formålet 🙂

Ovenfornevnte elementer ble servert lagvis i et glass sammen med friske blåbær og jordbær. Hvor mye bestemmer du selv 🙂

Gresk yoghurt med bær og crunch

Gresk yoghurt med bær og crunch

Gresk yoghurt med bær og crunch

Havre- og chilicrunch

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk