Proteinrundstykker

Etter en liten jakt på proteinrundstykker på Google, kom jeg over Desirée Andersen sin nettside. Her var det et stort utvalg i proteinrundstykkene jeg søkte. Inspirasjonen til proteinrundstykkene jeg til slutt endte opp med å bake, er hennes proteinrike rundstykker med Quinoa og valnøtter.

Jeg har aldri bakt med Quinoa før, så det var litt uvant. Proteinrundstykkene ble veldig saftig, så dette kommer jeg til å gjøre igjen. Valnøtter er jeg ikke så glad i, så jeg droppet dem og gikk for mandelmel i stedet for.
Om jeg ikke liker valnøtter, lurer du sikkert på hvorfor det var disse som inspirerte meg mest… Det var bildet hennes som fristet meg.

Oppskriften mine på proteinrike rundstykker er ikke helt lik. 17 stk. proteinrundstykker er laget av…

  • 100 gram Quinoa – skylles og kokes etter anvisning på pakken
  • 3 dl fingervarm melk (jeg brukte laktosefri lettmelk)
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1/2 pose surdeig (Dr. Oetker – kjøpt på Coop Extra) – kan droppes
  • 3 egg
  • 4 ss honning
  • 400 gram speltmel
  • 150 gram mandelmel – finmalt Eldorado
  • 100 gram frømiks (Økologisk fra Eldorado – kjøpt på Kiwi)
  • 1 ts salt

Skyll og kok Quinoa etter anvisning på pakken. La avkjøle litt til de er «fingervarme».
Varm melken – fingervarm.
Bland alle ingrediensene godt med kjøkkenmaskinen eller for hånd om du heller ønsker å gjøre det.
La deigen heve en time. Etter en time «stakk jeg hull» på deigen slik at lufta gikk ut av den, og så lot jeg den heve 40 minutter til.

Fordi dette er en klissete deig, var jeg usikker på hvordan jeg skulle forme rundstykkene på best mulig måte uten for mye gris og irritasjon. Valget falt på store muffinsformer. Jeg fordelte alt mellom 60 – 100 gram deig i de store muffinsformene og stekte proteinrundstykkene i dem.
Det ble 17 stk. proteinrundstykker av denne deigen.
Neste gang jeg lager disse – ja, for det blir en neste gang, blir det ca. 80 gram deig pr. stk.
HUSK å smøre/strø litt mel i formene før du har i deigen. Det gjorde ikke jeg, og slet med å få dem ut av formen. Proteinrundstykkene var derfor fortsatt i muffinsformen når de ble lagt i fryseren.

Proteinrundstykkene ble stekt midt i ovnen på 200 grader i 22 minutter. Alle ovner er forskjellig, så steketiden kan være litt annerledes i din ovn.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk