Porsjonsomelett med spinat og fetaost.
Når man skal ha med seg mat til et matbloggtreff, må man velge å overse prestasjonsangsten…
Jeg lagde porsjonsomeletter med litt av hvert oppi, og må si jeg ble fornøyd med resultatet. Dette burde kunne være bra nok til å ta med på et treff for matbloggere.
24 stk. små porsjonsomeletter ble lagd av
- 10 egg
- 2 pk fetaost (400 g) i biter
- 80 g revet gulrot
- 4 sjalottløk – hakket
- 4 fedd hvitløk – hakket
- 1 rød chilipepper med frø – hakket
- 100 g spinat – i biter
- 1 eple i småbiter
- Litt olje til steking
Riv gulroten, hakk løk, hvitløk og chili, del spinat og eple i biter og stek dette i ca. 5 minutter i litt olje. Avkjøl.
Pisk eggene. Ha i avkjølt blanding nevnt ovenfor, samt fetaosten i biter.
Fordeles i ønsket form, jeg brukte små muffinsformer, og stekes på 180 grader varmluft til ferdige. Små muffinsformer i min ovn = 15 minutter. Det kan være lurt å smøre formene. Jeg gjorde ikke det, og måtte bruke kniv for å få dem løs fra formen.
Jeg serverte dem med gressløk, spinat og ristede solsikkekjerner og sesamfrø.
Kan brukes som forrett, lunsj, tilbehør, koldtbordet m.m.
Du finner også en utgave med sopp og parmesan på min andre blogg; Mat for 2.