Kyllingryte – Lettvint kyllinggryte med mye smak, setter vi pris på her i huset.
Styrken på gryta regulerer du ved å bruke mer eller mindre frø fra chiliene.
4 – 6 porsjoner kyllinggryte
- 5 fedd finhakket hvitløk
- 4 sjalottløk
- 2 røde chili (1 med frø og 1 uten frø)
- 3 ss smør
- 1 boks kokosmelk (4 dl)
- 2 bokser hakkede tomater (2 x 400 g)
- 3 gulrøtter i biter
- ½ kålrot i biter
- 2 fennikel i biter
- 2 ts karri
- 1 ss sukker
- 1 dl vann
- Smake til med salt
- Kyllingfilet i biter – ønsket mengde
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Fres dette noen minutter i smør på middels varme til blankt. Det skal ikke få farge.
Ha i kokosmelk og hakkede tomater (på boks) og kok opp.
Del opp grønnsakene. Gulrot, kålrot og fennikel bør være i noenlunde like størrelser pga. koketiden.
Ha oppi grønnsakene, karri, sukker og vann. La koke til grønnsakene er møre.
Mens gryte koker steker du kyllingbitene for seg. Om du ønsker å bruke hel grillet kylling, går det også an. Ha da kyllingbitene i gryta mot slutten av koketiden slik at de blir gjennomvarme.
Serveres med godt brød til, som f.eks. dette luftige eksemplaret.