Pasta med fyldig purre og bacon

Denne smakfulle pastaen er veldig lettvint å lage. Den gjør seg nesten helt selv.

Opprinnelig oppskrift er fra Jamie Olivers Turkey & Sweet Leek Pie som jeg så ham lage i et matprogram i julen. Forskjellen er at jeg droppet kalkunen og at jeg brukte den som pastasaus istedetfor innmaten i en pai.

Dette ble rett og slett veldig godt.

Oppskrift

Til 4 porsjoner brukte jeg

 • 500 g purreløk (i biter)
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss smør
 • timian (1/2 håndfull)
 • 140 g bacon (1 pk)
 • 1 ss mel
 • 2,5 dl vann
 • 2 ss kyllingfond
 • 2 ss Creme Fraiche
 • smak til med salt
 • pasta
 • revet parmesan

 

Fremgangsmåte

Skjær purreløken i biter. Stek bacon og timian i olje og smør på middels varme i ca. 3 minutter (Nå lurer du sikkert på «Bacon i både olje og smør?» Joda, Jamie Oliver gjorde det, så da gjorde jeg det også.). Ha dette og purreløken i en kjele. La det surre på svak varme i ca. 30 minutter. Ha deretter i mel og rør godt. Hell så over vannet og kyllingfond og kok opp. Rør inn Creme Fraiche og la det putre i ca. 5 minutter. Smak til med salt.

Kok pasta og riv parmesan.

Spises som den er eller med salat og et godt brød til.

Mannen min og jeg spiste nesten opp alt alene. Jeg spiste det med bare litt pasta, så jeg kunne nesten kalt retten for Fyldig purre med pasta 🙂

Droppes baconet, er denne middagen kvalifisert som en rett til «kjøttfri mandag».

Jeg er ganske sikker på at denne sausen også passer perfekt som pizzasaus. Gleder meg til å prøvd det 🙂

 

Pasta med fyldig purresaus og bacon

Pasta med fyldig purresaus og bacon

Pasta med fyldig purresaus og bacon

Pasta med fyldig purresaus og bacon

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk