Etter x antall mislykkede forsøk, stod endelig en vellykket hjemmelagd lasagne på mitt bord i helgen. Endelig fikk jeg det til!
Det er enkelte ting jeg ikke kan å lage, og lasagne har vært en av dem, men ikke nå lenger. Nå er til og med familien min fornøyd, og alle var enige at denne gangen kunne jeg legge ut eksemplaret på bloggen og dele idéen med andre.
Oppskrift lasagne
En lasagne til 8 porsjoner i en form i str. 22 x 32 cm ble lagd av
- 30 g hvitløk
- 2 gule løk (200 g)
- 100 g soltørket tomat i olje
- 800 g finhakket tomat på boks (2 bokser)
- 6 ss olivenolje
- 2 ss smør
- 1 toppet ss tomatpuré
- 2 ss sukker
- 2 ss Creme Fraiche
- smak sausen til med salt
- ost (jeg brukte parmesan og gulost)
- 8 lasagneplater (som ikke trenger forkoking)
- 400 g svinekjøttdeig
- 200 g karbonadedeig
- 2 modne avocado i skiver (kan droppes)
Fremgangsmåte
Kjør hvitløk, løk, soltørket tomat til små biter i foodprosessoren sammen med olivenoljen. Ha dette i en kjele sammen med smøret og stek det i et par til tre minutter før du har i den finhakkede tomaten (2 bokser), tomatpuré, sukker og Creme Fraiche. Dette kokes i ca. 30 minutter. Smak til med salt.
Mens tomatsausen koker, steker du kjøtt- og karbonadeigen. Når sausen er klar, har du kjøttdeigen oppi.
Lasagneplatene har jeg aldri helt fått til, og det selv om det står ingen forkok nødvendig. Denne gangen sa jeg meg uenig i dette, og kokte opp vann, nok til to stekeplater (de i komfyren). Når vannet var kokt, helte jeg det i to stekeplater, og fordelte 4 lasagneplater i hver. Dette gir dem god plass, og man unngår at de kommer borti hverandre. Gjør de det, limer de seg fast i hverandre, og kan være vanskelig å få løsnet. Dette gjorde jeg også mens tomatsausen kokte og kjøtt- og karbonadedeigen stekte og jeg rørte i dem begge… 🙂 La platene trekke i 10 minutter.
Jeg hadde først i et lag med tomat- og kjøttsaus, så et lag med revet parmesan, et lag med lasagneplater, et lag med kjøttsaus, et lag med revet gulost, et lag med lasagneplater, et lag med tomat- og kjøttsaus og så til slutt masse revet ost av begge typer.
Avocadoen brukte jeg bare i halve lasagnen, og den fordelte jeg i sauslagene. Altså; saus, avocado i skiver, ost, lasagneplate osv.
Jeg valgte heller å bruke bare ost enn bechamelsaus, og det ble en god løsning etter vår smak.
Steketiden avhenger av om kjøtt-/tomatsausen er varm når du monterer lasagnen. Er den varm, steker jeg den midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Er du redd for at osten på toppen skal bli for mørk, kan den has på når det gjenstår 15 minutter av steketiden.
Servér lasagnen med salat og ferskt brød, og kanskje toppet med enda litt mer parmesan. Denne eller denne focacciaen, vil nok passe perfekt til lasagnen.