Ovnsbakt potet på pinne

Ovnsbakt potet på pinne, var et morsomt og godt tilbehør.
Potet stekt i ovnen er et tilbehør som det settes pris på hos oss, og da spesielt hos gutta i huset; Ovnsbakte poteter i båter, potetbiter, fries, hele småpoteter osv. Det tar litt lengre tid å lage disse potetpinnene, enn de som bare kan skjæres i biter, for disse skal skjæres skiver for deretter å tres på pinne.

Pensle Potetpinnene med olje og ev. ønsket krydder på alle sider. Krydderet blir raskere mørkt enn potetene i ovnen. Potetene jeg brukte var små nypoteter. Disse pinnene ble bakt i ovnen på 180 grader varmluft i 40 minutter. Jeg vendte på dem flere ganger under bakingen.

Spises rett av pinnen (uten å stikke seg) eller tas/dras av pinnen med gaffel. Du velger.

Hvor mange poteter? Hvor mange orker du?

Idéen fikk jeg etter at jeg så potetspiraler på pinne på byfesten i Lillestrøm i helgen. I og med at det å lage spiral av en potet fremsto for meg som vanskelig og tidkrevende, valgte jeg å gå for skivede poteter.

Ovnsbakt potet på pinne

Ovnsbakt potet på pinne

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk