Jeg har fått tilsendt en paiform, eller Quiche Tin som det står på embalasjen, fra KitchenTime for å teste ut. Dette er derfor et sponset innlegg.
Formen er 18 cm i diameter, og det morsomme med denne, er at det er hull i den. Dette er for at bunnen skal bli ekstra sprø. Denne fristet å prøve.
18 cm i diameter er nok pai til 2 sultne personer, og til denne ostepaien brukte jeg
- 90 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 40 g romtemperert smør
- 1 egg
- 70 g Manchego i biter
Jeg hadde alt i en bolle og knadde den godt til en deig. Deigen ble satt kaldt mens jeg lagde fyllet.
Fyllet ble lagd av
- 3 egg
- 50 g cottage cheese
- 50 g fetaost i biter
- 50 g hakket løk
- 80 g Chorizo i biter
- 20 g soltørket tomat (den på olje) i biter
Stek Chorizo og hakket løk i noen minutter.
Bland egg og cottage cheese først. Pisk godt. Rør deretter inn de andre ingrediensene.
Ta deigen ut av kjøleskapet og trykk den ut i formen. Også oppover kantene. Jeg la deigen nesten helt opp til toppen av kanten. Vi vil jo ikke ha masse egg rennende ut av hullene i formen. Hell deretter eggeosteblandingen oppi.
Stek paien midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.