OreoDrøm

For en drøm! Oreo-kake helt etter min smak; Oreo-bunn, hvit sjokolademousse med Oreo-biter i midten, og sjokolademousse med litt Oreo-kjeks og smeltet sjokolade på toppen. Aldeles helt nydelig og mektig god 🙂

Denne kaken har surret rundt i hodet mitt, i påvente av riktig anledning til å komme ut, og i dag er dagen. Kaken ble lagd i går, og vi smakte på den i dag. Dermed kunne vi feire at jeg er ukas matblogger i VG, papirutgaven og på godt.no.

Jeg brukte ringen fra en kakeform som er 20 cm i diameter. Denne satte jeg på midten av kakefatet jeg skal bruke. Ringen ble kledd med «overhead-ark».

Jeg lot arkene stikke litt over ringen, slik at jeg kunne lage en litt høyere kake.

Oppskriften kan også brukes til en kakeform i 24 cm, men da ville jeg kanskje ha doblet oppskriften på bunnen.

Bunnen

  • ½ pose sjokolademousse Toro lys type
  • 1,5 dl melk (etter anvisning på posen)
  • 200 gr Oreo uten fyll, knust/pulverisert med stavmikser
  • 50 gr revet sjokolade 70%

Skrap av all fyllet på Oreo-kjeksen. Kjeksen pulveriseres så med stavmikseren.

Riv sjokoladen.

Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken. Du kan lage bunnen med hele posen (da med 3 dl melk), men siden jeg ønsker en ganske fast bunn, bruker jeg bare halve posen.

Bland Oreo-pulver og revet sjokolade i moussen og hell i formen. Settes kaldt mens du lager midten.

SjokoladeOreoBunnMoussen blir mørkere etter noen timer.

På denne måten får man en mer kake-konsistens på bunnen, enn en mousse.

 

Midten

  • 300 gr hvit sjokolade smeltet
  • 1 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl kremfløte (pisket)
  • 150 gr Oreo (behold fyllet) i små biter

Pisk kremfløten stiv.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad, og rør inn egg og eggeplommer.

Den stivpiskede kremen røres forsiktig inn i den smeltede sjokoladen og hell over Oreo-bunnen. Putt de små Oreo-bitene i den hvite moussen, og sett kaken kaldt. La den stå i kjøleskapet 1 time eller mer, før du begynner på toppen.

Toppen skal også lages av sjokolademousse, og da den stivner ganske raskt, bør den ikke lages før den skal has på kaken.

 

Toppen

  • 1 pose sjokolademousse Toro lys type
  • 3 dl melk (etter anvisning på posen)
  • 100 gr Oreo uten fyll, knust/pulverisert med stavmikser
  • 50 gr smeltet sjokolade 70%

Skrap av all fyllet på Oreo-kjeksen. Kjeksen pulveriseres så med stavmikseren. Bruk litt av dette til pynt på toppen.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken, og bland Oreo-pulver og smeltet sjokolade i moussen og hell denne oppå den hvite sjokolademoussen. Settes kaldt.

Kaken bør stå kaldt noen timer før servering. Jeg lagde kaken dagen i forveien, og den var veldig fin i konsistensen dagen etter.  Hvis jeg skal endre på noe neste gang denne lages, tror jeg det blir litt mindre krem i den hvite sjokolademoussen, men det er bare hvis.

Pynt med bær, krem, kjeks, sjokolade eller annet godt etter ønske.

Jeg pyntet med Oreo-pulver og «sjokoladeblyanter» av belgisk sjokolade.

 

Oreodrøm

Oreodrøm

Oreodrøm

Oreodrøm

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?