Pære- og ingefærmuffins

Denne oppskriften så jeg ble lagd på The Fabulous Baker Brothers for noen uker siden.

Den ene halvdelen av brødrene kokte pærer i cider, ingefær og honning. Disse 3 ingrediensene kokte noen minutter etter at pærene var ferdige, slik at det ble en god sirup av dette. Avkjølte pærer ble skjært i skiver, som igjen ble lagt på toppen av småkakene.

Mens den ene halvdelen stod for kokingen, stod den andre halvparten for baking av småkaker med biter av pærer i.

Inspirert av disse to, tok jeg på meg denne tomannsjobben alene :).

Pære- og sirupkoking stod først på programmet

 • 5 dl pærecider
 • 200 gr honning
 • 50 gr brunt sukker
 • 50 gr ingefær i sirup (i biter)
 • 3 pærer, ikke så veldig harde (skrelles)

Ha cider, honning og sukker i en kjele. Skjær opp ingefæren og ha den også oppi. Kok opp, og ha i de skrelte pærene. Jeg beholdt stilken på, for denne gjorde det lettere å snu pærene i den kokende sirupen. Jeg tok tak i stilken og snudde dem noen ganger underveis. I tillegg til å snu dem, helte jeg cider over pærene (den delen som stakk opp av sirupen) av og til.

Pærene jeg bukte var faste i fisken, men ikke for harde. Disse ble kokt i 30 minutter. Juster koketiden etter hvor harde pærene er. Etter at jeg tok ut pærene, lot jeg sirupen koke i 15 minutter til. Det hadde helt sikkert holdt å etterkoke den i maks 10 minutter.

Sirupen blir ganske hard i kjøleskapet.

Brødrene bakte småkaker, men jeg bakte muffins, og til 16 mellomstore muffins brukte jeg

 • 100 gr brunt sukker
 • 100 gr hvitt sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3 egg
 • 175 gr smeltet smør
 • 250 gr mel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts malt ingefær
 • 300 gr revet pære

Sukker (både brunt og hvitt), vaniljesukker og egg ble først pisket godt. Deretter tilsatte jeg det tørre og smøret om hverandre. Litt og litt. De revne pærene ble rørt forsiktig inn til slutt.

Muffinsene ble stekt på 170 grader i 25 minutter.

I det siste har jeg hatt litt problemer med at kakene mine faller sammen på midten.

Ganske så lei av dette, kontaktet jeg Elin som skriver på krem.no, og spurte om hun hadde noen formening om hva jeg gjorde galt, og om hun hadde noen tips for å unngå dette.

Det tok ikke lang tid før jeg fikk en veldig hyggelig tilbakemelding, med noen forslag til hva kraterkakene mine kunne skyldes.

En av årsakene, kunne være at kakene ble stekt på for sterk varme. For å teste ut dette, stekte jeg disse muffinsene på 10 grader mindre enn de fantastiske brødrene Baker gjorde. De stekte dem på 180, og jeg på 170. I tillegg til at muffinsene ble jevne og fine, OG uten krater i midten, ble de saftige og søte med et lite hint av ingefær. Hurra! 🙂

Brødrene pyntet småkakene med en ostekrem. Jeg lagde også en ostekrem, men da jeg syntes at muffinsene ble for mektige med denne kremen, valgte jeg heller å servere dem med pisket kremfløte.

Sirupen kan brukes på flere måter. Pensle toppen av muffinsene med denne sirupen og topp med krem og ciderkokte pærer. Du kan også ha sirup over kremen og pærene.  Ønsker du å bruke ostekrem, kan noe av sirupen blandes inn i denne.

Får man lyst på varme ciderkokte pærer med vaniljeis og ingefærsirup (mmmm :)), gjør muffinsene seg godt med bare en kremdott og sirup.

Til de av dere som ønsker å prøve med ostekremen, har jeg et forslag her

 • 75 gr smør (romtemperert)
 • 150 gr melis
 • 1 ts vaniljesukker
 • 100 gr Kavli mager ost naturell
 • 50 gr av ingefærsirupen (den selvlagde)

Smør, melis og vaniljesukker piskes hvitt. Tilsett så osten og ev. litt sirup. Pisk godt. Jeg synes kremen ble veldig god, men den ble veldig tung og mektig sammen med muffinsene.

Pære- og ingefærmuffins

Pære- og ingefærmuffins

Pære- og ingefærmuffins

Pære- og ingefærmuffins

Pære- og ingefærmuffins

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk