Red Velvet Chili Chocolate Cake

I helgen var vi i et 40-årslag på Lillehammer. Til dette laget ble jeg spurt om jeg ville bake en kake, og dermed så jeg mitt snitt i å få enda et nytt innlegg på bloggen. Men, for å få et nytt innlegg, må man komme på en kake som ikke allerede ligger på bloggen, og da ble det overlatt til meg å finne ut av hvilken kake jeg skulle bake. Det måtte bli noe annet…

Etter litt research på nettet, kom jeg fram til at jeg ville lage en høy kake ved bl.a. å bruke Red Velvet. Inspirasjonen til Red Velvet, fant jeg på passion4baking.com. Resten kom jeg på selv 🙂

Jeg var veldig spent på hvordan kaken med rødbeter og chili ville bli tatt imot, og det var nesten så jeg gikk og gjemte meg da kakene kom på bordet. Det er jo ikke sikkert alle er like begeistret for eksperimentering i matveien som meg.

Tilbakemeldingene var positive, og jeg fikk senest i dag en SMS om at kaken var en suksess.

Kakebunnene ble lagd fredagen, og montering og pynting ble gjort lørdag før vi dro til festen. Kameraet lå igjen på hytta, og dermed fikk jeg ikke tatt bilder inni kaka. Litt skuffet pga. dette, men det gir meg en god grunn til å bake kaken igjen. Så nå trenger jeg en anledning til det, og det var leit… 🙂

Til 2 kakebunner (bunn og topp) i 20 diameter form brukte jeg

 • 60 gr rapsolje
 • 60 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
 • 4 ts vaniljesukker
 • 250 gr sukker
 • 150 gr mel
 • 50 gr maizena
 • 3 ts bakepulver
 • 1 ss bakekakao
 • 1,25 dl kremfløte
 • 3 egg
 • 1/2 boks Wilton red red Icing Color (det var den jeg fikk tak i)
 • 130 gr revet rødbeter, råe («revet» med stavmikser)

Pisk smør, olje, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett deretter det tørre og kremfløten og eggene om hverandre. Til slutt tilsetter du fargen og rødbetene.

I og med at fargen jeg fikk tak i, var en Icing Color, var jeg ikke sikker på om den kunne brukes, men jeg prøvde, og det gikk.

Jeg har to kakeformer i denne størrelsen (20 cm), og jeg fikk plass til begge i ovnen. Kakene ble stekt i 35 minutter på 180 grader.

 

Kakebunnen med sjokolade og chili skulle plasseres i midten av kaken, og til denne brukte jeg

 • 30 gr rapsolje
 • 30 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
 • 30 gr rød chilipepper uten frø
 • 2 ts vaniljesukker
 • 150 gr sukker
 • 75 gr mel
 • 25 gr maizena
 • 2 ts bakepulver
 • 3 ss bakekakao
 • 0,6 dl kremfløte
 • 2 egg

Olje, smør og chili kjøres sammen i en stavmikser til du er fornøyd. Dette piskes deretter med vaniljesukker og sukker, før du tilsetter det tørre og kremfløte og eggene om hverandre.

Stekes i en 20 cm form på 180 grader i 35 minutter.

 

En høy kake krever mye krem, og til denne kaken lagde jeg krem av

 • 300 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
 • 780 gr melis
 • 6 ts vaniljesukker
 • 4oo gr Philadelphia
 • 2 plater (200 gr) smeltet hvit sjokolade (brukte Freia)

Til slutt ble kaken pyntet med mye kokosmasse og sprøstekte kakesmuler. En krønsj-effekt på toppen av kaken i form av sprøstekte kakesmuler, får du ved å steke de på svak varme til de er knusk tørre. Jeg lot også kakefatet være dekket med kokosmasse. Dette ga en fin og myk fortsettelse på kaken (hvis du skjønner hva jeg mener).

I det siste har mine kaker endt opp med et stort krater i midten. Ikke vet jeg hvorfor, men denne gangen ga det meg en god mulighet til å fylle kaken med blåbær. Til Halloween, kan den jo f.eks. fylles med jordbærsaus eller annen rød saus/syltetøy, slik at det ser ut som om kaken blør. Det er hvis jeg skulle være like uheldig med kraterkaker fremover, mener jeg… 🙂

Red Velvet Chili Chocolate Cake

Red Velvet Chili Chocolate Cake

Red Velvet Chili Chocolate Cake

Pass på å fjerne løse kakesmuler som ligger langs kanten (se bildet). Da slipper du mange røde prikker i kremen når du pynter kaken… 🙂

Red Velvet Chili Chocolate Cake

Red Velvet Chili Chocolate Cake

Kraterfyll.

Red Velvet Chili Chocolate Cake

Kakesmuler klargjort til steking / tørking.

 

Denne kaken ble sendt inn som et bidrag i Matbloggsentralen og Tines OL-Kake-utfordring, og den gikk av med seieren. Mer om dette kan du lese her.

Juryen var enstemmig:

«En spennende kake! Saftig og god på smak. Artig kombinasjoner av ingredienser. Rødbeter gir flott farge, saftighet og assosiasjoner til OL-verten Russland. Chili i midtlaget gir kaken en ekstra spark og energi, noe som er viktig under OL-konkurransene. Den flotte kremen med hvit kokos er et bilde på vinter og snø. En verdig vinner!»

Nå blir det spennende å se hva Tine skal bruke kaken til i deres OL-kampanje. 🙂

 

Jeg møtte en av jurymedlemmene ett år etter at denne kaken ble kåret som vinner, og han sa at denne kaken var veldig sexy 🙂

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk