Jeg har lagd NykålPesto på ParmaChips (se her), og underveis på veien til målet, stoppet jeg og smakte før jeg hadde i rødløk og egg. Dette ble en veldig god pesto, men med kanskje litt mye overflødig væske. Jeg hadde valget om å stoppe der og bruke den som den var, og da kanskje la den renne av seg litt væske, eller å tilsette litt flere ingredienser. Selv om den godt kunne brukes som den var, fortsatte jeg med tilsettingen. 🙂
NykålPesto før tilsetting bestod av
- 120 gr nykål
- 25 gr spinat
- 10 gr chilipepper uten frø (er du redd for at den skal bli for sterk, bruker du litt mindre)
- 7 gr (2 fedd) hvitløk
- 40 gr parmesan (kanskje byttes ut med fetaost)
Dette ble kjørt i foodprosessor til ønsket konsistens.
Denne pestoen kan også brukes på ParmaChips, men jeg ville latt den renne av seg litt først. Kan tenke meg den er god til pasta, pizza, burger og pølser også. 🙂