Nykål har jeg brukt nesten hver dag nå, og de fleste gangene har jeg brukt den i en smoothie sammen med det som måtte finnes i kjøleskapet. I dag lagde jeg en smoothie med nykål, agurk, honningmelon, spinat og jordbær. Den ble ikke særlig fin på fargen, men den smakte ganske godt. Nå tilbake til hvorfor jeg skriver i dag…
NykålPesto lagde jeg i forbindelse med nykålutfordringen som går på Matbloggsentralen i samarbeid med Frukt.no.
Denne pestoen, som er nok til Parma-chips lagd av en pakke Parmaskinke (og litt til), ble lagd av
- 120 gr nykål
- 25 gr spinat
- 10 gr chilipepper uten frø
- 7 gr (2 fedd) hvitløk
- 20 gr rødløk
- 40 gr parmesan
- 1 egg
Dette ble kjørt i foodprosessor til ønsket konsistens, og deretter stekt i stekepannen i ca. 4 minutter. Jeg stekte den fordi jeg syntes løksmaken kom litt mye fram, samt at jeg ønsket å prøve å bruke egget til å få den litt tykkere i konsistensen. Det fungerte fint.
Pestoen ble lagd mens Parmaskinken ble sprøstekt på 200 grader i ovnen i 12 minutter. Prøv deg fram og følg med. Steketiden kan være annerledes med din ovn.
Legg pestoen på hver sprøstekte skinkebit, og servér gjerne med frisk gressløk (det hadde jeg glemt å kjøpe) på, og kanskje med litt revet parmesan på toppen. Dette ble veldig godt 🙂
Parmesanen kan byttes ut med f.eks. fetaost.
Andre bidrag jeg har sendt inn til denne utfordringen er
Chili- og hvitløksstekt laks på nykålnudler
Nykålsalat med ingefær og eple
Lakseburger på nykålsalat med ingefær og eple
Denne vant Norsk nykålutfording på Matbloggsentralen.