Nan brød – smelter på tunga

Dette Nan brødet hadde vi til Butter Chicken (Smørkylling) her om dagen. SmørNan Brød til Smørkylling. Nan brødet smeltet på tunga. Dette er det beste Nan brødet jeg har smakt (om man så kan si det selv).

8 Nan brød ble lagd av

  • 500 g mel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 350 g yoghurt naturell (jeg brukte gresk type fra Synnøve Finden)
  • 150 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 1 potte finhakket koriander

Bland mel, sukker og salt før du blander dette igjen med yoghurten. Elt deretter inn smeltet smør og egg før du smuldrer inn den ferske gjæren. Deigen ble eltet i 7 minutter før jeg tilsatte den finhakkede korianderen. Deigen stod til heving i 1 time.

Del deigen i 8 deler og kjevle de i ønsket form (jeg liker å kjevle dem i forskjellige former).

Brødene stekes nest øverst i ovnen på 225 gader i 7 – 8 minutter. Følg med slik at de ikke blir brent.

 

Nan Brød

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?