Nugatti Rivebrød – Sjokoladelag i fersk gjærbakst

Kjempegod og fersk gjærbakst med sjokolade mellom lagene.

I forbindelse med hamburgermiddagen vi hadde her om dagen, satte jeg mer deig enn jeg trengte til hamburgerbrødene. Resten av deigen (litt mindre enn halvparten av deigen) ble brukt til å lage dette rivebrødet med nugatti, og formen jeg brukte var av liten størrelse 10,5 x 20 cm (innvendige mål).

Deigen ble kjevlet ut i et rektangel (etter beste evne), påsmurt nugatti (flekkvis og etter ønsket mengde) og delt i sånn ca. like store deler. Det gjør ingenting om delene ikke blir nøyaktig like, det blir bare sjarmerende når brødet er ferdigbakt. La en bit være uten nugatti.

Smør formen godt. Sett formen på høykant og legg i bitene med nugatti. Biten uten nugatti legges på til sist. Brødet hever godt under steking, og da er det lurt å lage bitene lavere enn formen (se bildene nedenfor).

Brødet ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

Deigen jeg brukte, er den jeg bruker til lufige horn, og mengde deig holder til 3 former av liten størrelse 10,5 x 20 cm (innvendige mål).

 

Nugatti RiveBrød

Nugatti RiveBrød

Nugatti RiveBrød

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk