Muffins med fennikel? Joda, du leste riktig. Jeg tenkte at når kaker blir så veldig gode med gulrot, må det da kunne gå an å lage gode kaker med andre grønnsaker også. Etter litt fundering på hva jeg kunne bruke, falt valget på fennikel. Dette fordi jeg liker fennikel og fordi den har et hint av lakrissmak og -lukt som jeg tenkte ville gi muffinsen en lun smak (hvis det går an).
På frukt.no står det: «Fennikel er en næringsrik grønnsak. Den inneholder mye A- og C- vitaminer. Det sies også at fennikel har en gunstig effekt på fordøyelsen.» Fennikel er altså ikke det verste du kan bruke i en muffins.
Etter en testbaking i går, hadde jeg litt ingefær i, men fordi smaken av ingefær ble litt for svak (etter min smak), bakte jeg uten ingefær i dag, og de ble vel så gode uten. Jeg kunne selvølgelig ha prøvd med mer ingefær, men det får bli til en annen gang.
Jeg hadde med resultatet av testbakingen på jobben i dag, og ingen klarte å gjette at det var fennikel jeg hadde hatt i.
Til 20 muffins bakt i muffinsformer fra Panduro Ø 45 mm (bunn) brukte jeg
- 2 egg
- 1,5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3,5 dl mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 85 g smeltet smør
- 200 g revet/most fennikel med stavmikseren (nesten puré)
Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt til det ble luftig og kremete. Deretter tilsatte jeg det tørre (mel, bakepulver, natron) og smeltet smør om hverandre. Pisk godt. Tilsett den revne fennikelen til slutt.
Dette ble så hatt i muffinsformene og stekt på 200 grader i 12 minutter (i min ovn).
Kremen jeg brukte ble lagd av
- 100 g romteperert smør
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g Kavli naturell ost mager type
- 60 g kokosmasse
Pisk smør, melis, vaniljesukker og ost godt, før kokosmassen til slutt tilsettes.
Ha kremen på avkjølte muffinser og nyt en spennende smakskombinasjon.