Gulrotmuffins, enkelt og greit. De siste ukene har jeg skrevet om muffins med gulrot&eple, gulrot&appelsin og fennikel, alle veldig gode om jeg så må få si det selv, men denne gangen er det kun gulrot som gjelder.
Disse muffinsene ble saftige og luftige, og de forsvant fort. Need I say more?
Til ca. 20 muffins i størrelsen Ø 45 mm (bunn) brukte jeg
- 3 egg
- 2,25 dl sukker
- 1,5 ts vaniljesukker
- 1,5 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1,5 ts natron
- 4,5 dl mel
- 125 g smeltet smør
- 400 g revet gulrot (med stavmikseren)
Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt til det ble luftig og kremete. Deretter tilsatte jeg det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre. Pisk godt. Tilsett den revne gulroten til slutt.
Dette ble så hatt i muffinsformene og stekt på 200 grader i 12 minutter (i min ovn).
Til disse brukte jeg selvfølgelig husets favorittkakekrem.
Kremen ble lagd av
- 100 g romteperert smør
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g Kavli naturell ost mager type
Piskes godt.