Gulrotmuffins

Gulrotmuffins, enkelt og greit. De siste ukene har jeg skrevet om muffins med gulrot&eple, gulrot&appelsin og fennikel, alle veldig gode om jeg så må få si det selv, men denne gangen er det kun gulrot som gjelder.

Disse muffinsene ble saftige og luftige, og de forsvant fort. Need I say more?

Til ca. 20 muffins i størrelsen Ø 45 mm (bunn) brukte jeg

  • 3 egg
  • 2,25 dl sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 4,5 dl mel
  • 125 g smeltet smør
  • 400 g revet gulrot (med stavmikseren)

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt til det ble luftig og kremete. Deretter tilsatte jeg det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre. Pisk godt. Tilsett den revne gulroten til slutt.

Dette ble så hatt i muffinsformene og stekt på 200 grader i 12 minutter (i min ovn).

Til disse brukte jeg selvfølgelig husets favorittkakekrem.

Kremen ble lagd av

  • 100 g romteperert smør
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g Kavli naturell ost mager type

Piskes godt.

Gulrotmuffins1

Gulrotmuffins2

Gulrotmuffins4

Gulrotmuffins5

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?