Rom- og chilikokte plommer

Denne desserten er en drøm for smaksløkene mine.

Etter å ha lagd ostesmørbrød med kantarell og plomme, hadde jeg endel plommer igjen. Jeg tenkte litt fram og tilbake på hva jeg skulle bruke dem til, og da jeg kom over Trines oppskrift på plommedessert med cognac og creme fraiche, visste jeg at det måtte bli dessert.

Jeg hadde ikke cognac, men etter at jeg lagde kanelsnurr med voksen smak på lørdag hadde jeg nok av rom i huset.

4 porsjoner dessert med kraftige og gode smaker ble lagd av

  • 400 g plomme (små røde i kurv)
  • 15 g rød chilipepper uten frø
  • 50 g hvitt sukker
  • 20 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 12 g rom
  • 12 g vann

Plommene jeg brukte var litt syrlige på smaken og middels fast i fisken. Ikke for harde og ikke for bløte. Disse ble delt i 8 og hatt i en kjele i påvente av resten av ingrediensene. Bruker du større plommer, kan de deles i flere biter. Husk; jo mindre biter, dess kortere koketid.

Chilien ble finhakket med stavmikseren sammen med hvitt og brunt sukker, vaniljesukker, rom og vann. Denne ble så helt over plommene. Dette ble så kokt over svak varme (putring) i 10 minutter med litt forsiktig røring. Jeg ville ikke ha ødelagte plommer, bare møre, så jeg brukte en kniv for å komme fram til ønsket konsistens på plommene.

Jeg serverte desserten kald og med stivpisket kremfløte, hakkede pistasjnøtter og sitronmelisse til. Plommene kan også serveres varme, kanskje med is til.

Plommedessert med rom

Plommedessert med rom1

 

Mannen ble sittende med salig blikk,

etter å ha fått i seg desserten med et siste slikk.

«For smaksløkene en drøm!»,

var dommen fra husets Hellstrøm.

Han fornøyd forlot bordet med et hikk.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk