Brownie og ostekake i en salig blanding stekt sammen i langpanne… Dette måtte bare bli godt.
Idéen fikk jeg etter å ha sett på et av Rachel Allens programmer. Oppskriften på browniesen er min, og selv om jeg vet jeg har en god oppskrift på ostemasse jeg kan ha oppi, valgte jeg denne gangen å bruke hennes oppskrift.
Jeg lekte litt med tanken på om jeg også skulle ha bringebær oppi, men jeg lot være. Kaken ble servert med bringebær, og det gjorde seg så godt, at neste gang kan det hende de havner oppi kaka.
En langpanne fylt til randen med røre ble lagd av
Brownie
- 500 g smeltet smør
- 400 g 70% kokesjokolade
- 200 g lys kokesjokolade
- frø fra 2 vaniljestenger
- 250 g brunt sukker
- 500 g hvitt sukker
- 10 egg
- 350 g mel
- 2 ts bakepulver
Smelt smøret i en kjele. Når det er smeltet tar du kjelen av platen og har oppi sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet.
Ha frøene fra vaniljestengene, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle. Hell oppi sjokoladesmøret (når sjokoladen er smeltet), og bland godt. Ha deretter i ett og ett egg av gangen, før du til slutt har i melet og bakepulveret.
Ostemasse
- 400 g Philadelphia
- 4 eggeplommer
- 150 g sukker
Piskes godt.
Hell browniesrøren i en bakepapirkledd langpanne først. Hell deretter litt og litt av ostemassen oppi. Jeg lagde små «hull» i browniesrøren ved å dra den litt til siden med en skje, for deretter å helle litt ostemasse oppi med en annen skje. Deretter dro jeg browniesrøren tilbake over ostemassen.
Kaken ble stekt midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter.
Jeg liker brownies best når de er romtemperert. Da er den myk, klissete og god 🙂