Nok en ny hamburger så dagens lys på kjøkkenet i dag. Denne gangen ble den en sterk liten godbit med hjemmelaget tomatsaus til toppet med vellagret cheddar.
Når det gjelder brødene, gjorde jeg det enkelt for meg selv, og kjøpte ferdige denne gangen. Men, jeg valgte store pølsebrød fordi jeg skulle lage små burgere, og dermed kunne ha dem på rekke i brødet. Tre på en gang 🙂
Jeg satte først tomatsausen til koking, og 2 dl ble lagd av
- 400 gr tomater i små biter
- 90 gr revne gulrøtter
- 4 ss olivenolje
- 40 gr hakket rødløk
- 1,5 dl vann
- salt (smak deg fram)
Dette kokte i 25 minutter. Når sausen var ferdig kokt, moste jeg den med stavmikseren.
Mens sausen kokte, lagd jeg burgerne, og ca. 20 burgere ble lagd av
- 400 gr karbonadedeig
- 400 gr kjøttdeig av svin
- 200 gr finskjært Chorizo-pølse
- 40 gr revet spinat
Dette knas godt sammen og formes som mini hamburgere. Stek.
Serveres i brød med tomatsaus og revet ost.