Vårruller – vi liker vårruller her i huset. Spørsmålet var om når jeg skulle lage disse til denne siden som skal være mat for 2, om jeg skulle bruke hele pakken (30 stk.) med filodeig til bare vårruller når jeg først hadde åpnet den, eller om jeg skulle finne på noe mer.
Jeg klarte jo ikke å bare lage en ting, så det ble disse vårrullene med chilisaus, eplepai og kylling- og ostepai.
Om du skulle ønske å lage vårruller av alle arkene, anbefaler jeg å gange oppskriften nedenfor med 2 – 3. Mengden avgenger av om du skal lage store eller små vårruller.
8 – 10 vårruller, avhengig av størrelse, ble laget av
- 400 g karbonadedeig – som etter steking plutselig veide 287 gram…
- 150 g revet gulrot
- 100 g revet kålrot
- 50 g revet fennikel
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili med frø (uten frø om du ikke ønsker dem sterke)
- 2 sjalottløk
- filodeig
Stek karbonadedeigen eller annen kjøttdeig som du ønsker å bruke.
Riv gulrot, kålrot og fennikel. Finhakk hvitløk, chili og sjalottløk. Stek dette noen minutter til det er blankt og redusert i mengde.
Blandes deretter med ferdigstekt karbonadedeig. Avkjøl.
Fordel avkjølt blanding i filodeig, så mange du ønsker å lage. Små eller store.
Bretting: Legg arket med en spiss mot deg. Legg fyll på midten. Ta spissen som peker vekk fra deg og brett over fyllet. Brett spissene fra hver side over, og rull mot deg. Legg rullen på et bakepapirkledd stekebrett med bretten ned og pensle med olje. Jeg hadde bare olivenolje, så de ble penslet med den.
Rullene ble stekt midt i ovnen på 200 grader varmluft i 20 minutter.