Kylling- og ostepai er tredjemann ut i serien – hva bruke filodeig til når du først har åpnet en pakke med 30 ark…
I tidligere innlegg kan du lese om både vårruller og eplepai for 2, og nå har jeg lagd en kylling- og ostepai i en form som er 17 cm i diameter.
Denne paien er laget av
- 2 stk kyllingfilet i biter
- 3 egg
- 100 g revet cheddar (rester fra pastagratengen)
- 50 g revet parmesan (også rester fra samme grateng)
- 30 g spinat
- 20 g revet fennikel (rester etter vårrullene som er nevnt ovenfor)
- 30 g spinat
- 2 fedd hvitløk
- 1 sjalottløk
- 7 ark filodeig
Del kyllingen i biter, ønsket størrelse og stek disse.
Bland egg og revet ost i en bolle.
Finhakk hvitløk og sjalottløk og stek dette sammen med spinat og fennikel i noen minutter. Dette og kyllingen has så i egge-osteblandingen og blandes godt.
Bruk 6 ark filodeig. Legg dem på kjøkkenbenken. Ett og ett oppå hverandre, men legg dem slik at spissene ikke ligger rett oppå hverandre. Da får du en finere effekt på den ferdigstekte deigen som stikker opp over kanten på paiformen.
Hell oppi fyllet, legg et ark filodeig over toppen, og brett filodeigen som stikker opp over dette igjen. Fyllet skal dekkes etter beste evne.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25 – 30 minutter. Jeg stekte i 30 minutter, men alt avhenger av ovnen.
Serveres med det du eventuelt måtte ønske av grønt.