Varmende tomatgryte med kylling

Varmende tomatgryte – denne er tatt utgangspunkt i Butter Chicken, og ble satt veldig pris på av de som liker indisk mat her i huset.

Jeg hadde ikke det krydderet jeg ønsket, men etter å ha googlet garam masala, så jeg at jeg hadde det meste i skapet til å komme fram til noe lignende.

Varmende tomatgryte med kylling for 2 – med litt ekstra saus er laget av

  • 2 kyllingfileter i biter (stekes for seg selv) eller ferdiggrillet kylling i biter (mengde bestemmer du)
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts spiskummen
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1/2 ts Gurkemeie
  • 1 ts krydderblanding – karri/mango (eller bare karri om du vil)
  • 1/2 ts Chipotle – chilikrydder (eller mindre om du heller vil de)
  • 2 ss smør (1 til kyllingen og 1 til sausen)
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kremfløte eller 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker
  • smak til med salt
  • 1 potte frisk koriander (inni og oppå til servering)

Hakk sjalott- og hvitløk og stek dette i smør i noen minutter sammen med krydderet (kanel, spisskummen, kardemomme, gurkemeie, karri/mango). Ha oppi resten av ingrediensene og la koke i 20 minutter sånn ca.

Stek kyllingbitene mens sausen koker.

Serveres med korianderbrød eller annet ønsket brød og salat, eller bare sammen med ris. Du bestemmer.

Blir det saus til overs, kan jo denne for eksempel brukes til en fiskemiddag neste dag.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?