Kyllingsnadder – fargerik gryte

Kyllingsnadder – fargerik gryte, er femte kyllinggryta med farger jeg deler. Tidligere har jeg delt grønn, hvit, gul og rød gryte, og denne gangen er det en lettvint, smakfull, deilig, lun og fargerik gryte du vil få forslag til. En gryte som ble satt pris på her i huset. I og med at noen har blitt mer sensitiv i magen, finner du også forslag til en Lavfodmap-versjon, basert på info om hvilke ingredienser som har lav lavfodmap som jeg har funnet på nettet.
Styrken på gryta regulerer du ved å bruke mer eller mindre frø fra chilien.

Fargerik kyllinggryte

  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 rød chilipepper (med eller uten frø, du bestemmer)
  • 1 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 gulrot i biter
  • 1 gul paprika i biter
  • 1 rød paprika i biter
  • 1 pose babyspinat
  • 2 poteter i biter
  • 1/2 dl vann (kan bruke mer om du ønsker en tynnere gryte)
  • 1 ts karri
  • 1 ss sukker
  • Smake til med salt
  • 2 kyllingfileter i biter – stekes for seg – eller del en halv grillet kylling oppi

Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og karri og fres dette i litt smør.
Skrell poteter og gulrot og del i biter. Husk at jo mindre biter, jo kortere koketid.
Del paprika i biter og ha oppi gryta sammen med spinaten og sukkeret.
Ha oppi fløte, hakkede tomater og vann og la dette småputre til gulrot og poteter er møre.
Jeg måtte koke dette i nesten 30 minutter før jeg var fornøyd med konsistensen på gulrot- og potetbiter.

Smak til med salt.

Stek kyllingbitene mens gryta putrer, og ha dem oppi før servering.

Se oppskrift for ovenfornevnte LFM under bildet.

Fargerik kyllinggryte – Lavfodmap

  • 1 rød chilipepper (med eller uten frø, du bestemmer)
  • 1 ss smør
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 gulrot i biter
  • 1 rød paprika i biter
  • 1 pose babyspinat
  • 2 poteter i biter
  • 1/2 dl vann (kan bruke mer om du ønsker en tynnere gryte)
  • 1 ss sukker
  • Smake til med salt
  • 2 kyllingfileter i biter – stekes for seg – eller del en halv grillet kylling oppi

Finhakk chili og dette i litt smør.
Skrell poteter og gulrot og del i biter. Husk at jo mindre biter, jo kortere koketid.
Del paprika i biter og ha oppi gryta sammen med spinaten og sukkeret.
Ha oppi kokosmelk, hakkede tomater og vann og la dette småputre til gulrot og poteter er møre.
Jeg måtte koke dette i nesten 30 minutter før jeg var fornøyd med konsistensen på gulrot- og potetbiter.

Smak til med salt.

Stek kyllingbitene mens gryta putrer, og ha dem oppi før servering.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook