Stekt laks og grønnsaker med potetmos – de stekte grønnsakene her er spinat, paprika og revet gulrot.
En veldig enkel og smakfull rett som kan være rask å lage om du allerede har potetmosen klar. Lager du potetmosen dagen i forveien, burde du ha dagens middag på bordet innen 15 minutter.
Potetmosen lages av
- 10 poteter (mengden er lagd med tanke på å få litt rester)
- 1 ss smør
- litt melk (bruk litt og litt til du er fornøyd med konsistensen)
- smakes til med salt
Kok potetene møre. Skrell og mos dem sammen med smør og litt melk. Ha i litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Smak til med salt.
Laksen ble stekt som vi liker den
- …litt rå inni
Grønnsakene
- Ønsket mengde spinat
- 1 rød paprika
- 2 revne gulrøtter
Del paprika i biter, ønsket størrelse. Riv gulrøttene.
Stek alt i litt smør og krydre om du ønsker. Husk at spinaten krymper i stekepanna, så her er det bare å bruke mye.
Jeg lagde ikke noe saus til denne, men har man behov for det, finner man sikkert en utvei. Kanskje denne sennepsdressingen passer godt, eller man kan gjøre det så enkelt som å servere med litt creme fraiche.