Stekt laks og grønnsaker med potetmos

Stekt laks og grønnsaker med potetmos – de stekte grønnsakene her er spinat, paprika og revet gulrot.

En veldig enkel og smakfull rett som kan være rask å lage om du allerede har potetmosen klar. Lager du potetmosen dagen i forveien, burde du ha dagens middag på bordet innen 15 minutter.

Potetmosen lages av

  • 10 poteter (mengden er lagd med tanke på å få litt rester)
  • 1 ss smør
  • litt melk (bruk litt og litt til du er fornøyd med konsistensen)
  • smakes til med salt

Kok potetene møre. Skrell og mos dem sammen med smør og litt melk. Ha i litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Smak til med salt.

Laksen ble stekt som vi liker den

  • …litt rå inni

Grønnsakene

  • Ønsket mengde spinat
  • 1 rød paprika
  • 2 revne gulrøtter

Del paprika i biter, ønsket størrelse. Riv gulrøttene.
Stek alt i litt smør og krydre om du ønsker. Husk at spinaten krymper i stekepanna, så her er det bare å bruke mye.

Jeg lagde ikke noe saus til denne, men har man behov for det, finner man sikkert en utvei. Kanskje denne sennepsdressingen passer godt, eller man kan gjøre det så enkelt som å servere med litt creme fraiche.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk