Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese – Neste rett ut og fortsettelsen av bruk av gulrot og stangselleri m.m.

Jeg skriver 200 g kjøttdeig, men det er 400 g i en pakke. Da kan sausen dobles og fryses for en enda mer lettvint middag ved en senere anledning, eller spises to dager på rad. Du bestemmer.

Spaghetti Bolognesen er laget av

  • 200 g kjøttdeig eller om du har andre kjøttrester liggende kan disse brukes
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 hakket sajalottløk
  • 1 gulrot i biter
  • 1 stangselleri i biter
  • 1 ss smør eller olivenolje
  • 400 g hakkede tomater – 1 boks
  • 1 dl vann
  • 1/2 – 1 potte frisk basilikum – hakket
  • 1 ss sukker
  • smak til med salt eller annet ønsket krydder

Stek kjøttdeigen for seg.

Hvitløk, sjalottløk, gulrot og stangselleri freses noen minutter i litt smør/olivenolje, før resten av ingrediensene (foruten saltet) tilsettes. La koke til du er fornøyd med konsistensen på sausen og grønnsakene. Smak til med salt.

Ha i den stekte kjøttdeigen og server til den spaghettien/pastaen du liker.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk