Spaghetti Bolognese – Neste rett ut og fortsettelsen av bruk av gulrot og stangselleri m.m.
Jeg skriver 200 g kjøttdeig, men det er 400 g i en pakke. Da kan sausen dobles og fryses for en enda mer lettvint middag ved en senere anledning, eller spises to dager på rad. Du bestemmer.
Spaghetti Bolognesen er laget av
- 200 g kjøttdeig eller om du har andre kjøttrester liggende kan disse brukes
- 2 fedd hakket hvitløk
- 1 hakket sajalottløk
- 1 gulrot i biter
- 1 stangselleri i biter
- 1 ss smør eller olivenolje
- 400 g hakkede tomater – 1 boks
- 1 dl vann
- 1/2 – 1 potte frisk basilikum – hakket
- 1 ss sukker
- smak til med salt eller annet ønsket krydder
Stek kjøttdeigen for seg.
Hvitløk, sjalottløk, gulrot og stangselleri freses noen minutter i litt smør/olivenolje, før resten av ingrediensene (foruten saltet) tilsettes. La koke til du er fornøyd med konsistensen på sausen og grønnsakene. Smak til med salt.
Ha i den stekte kjøttdeigen og server til den spaghettien/pastaen du liker.